POTPUNO PRIRODNO: Ovim jeftinim namirnicama izbijelite zube i izliječite desni!

Zanimljivosti
POTPUNO PRIRODNO: Ovim jeftinim namirnicama izbijelite zube i izliječite desni!
.

Svi želimo imati bijele zube, ali stomatološki tretmani su često preskupi i samo rijetki mogu da ih se priušte. Zbog toga vam donosimo nekoliko prirodnih načina da vaši zubi zablistaju.

Kada je riječ o prirodnim sastojcima za izbijeljivanje zubi, trebate imati na umu da ne rade instantno. Potrebno je periodično i kontinuirano korištenje da biste vidjeli promjene, a te promjene svakako neće biti bombastične kao što vidite na nekim reklamama za bijele zube.

Kurkuma

Čišćenje zubi kurkumom pomalo čudno zvuči, međutim to je tehnika koja datira stotinama godina unazad. Tu tehniku koriste Indijci a i mnogi drugi narodi,  pokazala se veoma efikasnom iako nam na prvu izgleda da je to nemoguće jer kurkuma ostavlja žute tragove ali ona zaista povoljno djeluje na zdravlje usne šupljine,  pogotovo kod bakterijskih infekcija a pored svega zube čini bjeljima.

Dakle, pomiješajte kurkumu sa par kapi vode da dobijete gustu smjesu, kao pastu, tu možete dodati i malo maslinovog ulja i ono je djelotvorno kod njege usne šupljine.

Ali ne ispirite usta, nego pustite kurkumu da djeluje,  oko pet minuta.

Nakon ispiranja, očistite zube koncem kako vam kurkuma ne bi ostala između zuba.

Pastu od kurkume možete da kombinujete sa drugim metodama izbjeljivanja zuba, kao što je aktivni ugalj.

 Crni ugljen

Smrvite tablete crnog ugljena ili nađite crni ugljen u prahu, smočite četkicu za zube i umočite u prah te potom četkajte zube par minuta. Pripremite plastičnu čašu u koju ćete ispljunuti ostatke crnog ugljena jer može obojati umivaonik.

Sok od limuna i soda bikarbona

Soda bikarbona djeluje abrazivno na zube, a limun služi kao prirodni izbjeljivač, upravo zbog toga dobro uklanja površinske mrlje. No, s ovom pastom morate biti oprezni i rijetko je koristiti jer će uništiti caklinu pretjeranim korištenjem.

Jabukovo sirće

Sastojci :

-Jabukovo sirće

-Voda

Jabukovo sirće pomaže u uklanjanju mrlja, izbjeljivanju zuba, i ubijanju bakterija iz usta.

Dodajte razblaženo jabukovo sirće u čašu vode, te svako jutro isperite usta.

Zatim opertite na uobičajan način!

Ne propustite