Nemojte bacati novac uzalud: OVO JE 10 SJAJNIH TRIKOVA ZA SMANJIVANJE RAČUNA ZA STRUJU!

Zanimljivosti
Nemojte bacati novac uzalud: OVO JE 10 SJAJNIH TRIKOVA ZA SMANJIVANJE RAČUNA ZA STRUJU!
.

Sigurno i vi kao i većina ljudi, želite samnjiti troškove i dobiti manje račune za potrošnju. To možete uraditii na jednostavan način, praktikujući ove savjete.

Isključite uređaje iz utičnica kada ih ne koristite i ne držite aparate na „stand by“ jer oko 6% struje odlazi na uređaje ostavljene na „stand by“.

I imajte na umu da uređaji koji nisu isključeni iz struje troše i dalje 24% energije. Obavezno izvadite i punjače, iako ne punite telefon jer i tako trošite struju. Još jedan savjet, kada grmi obavezno isključite te uređaje iz struje.

Pazite na temperaturu-Ne ostavljajte vrata frižidera otvorena dugo. Gasite šporet par minuta prije kraja pripremanja hrane jer će se ona nastaviti kuhati i peći još neko vrijeme dok se uređaj hladi.

Uštediti možete i ako smanjite broj stvari koje peglate. Vjerojatno ne želite hodati zgužvani, ali stvarno nije neophodno peglati posteljinu, kuhinjske krpe ili ručnike.

Pripemite hranu koju možete jesti više dana, npr. grah, sarmu i sl. Smanjite vrijeme tuširanja, ne zadržavajte se predugo. I naravno, ne ostavljate vodu da teče , već zatvarajte česmu.

Izvor: megagiga.info

Ne propustite