GODIŠNJI HOROSKOP ZA NOVAC I POSAO OTKRIVA: Evo koga u 2018. čeka bogatstvo, a koga bijeda!

Objavljeno:24.12.2017 - 21:30
A A A Times Arial

Saznajte kakva situacija očekuje vaš horoskopski znak na poslu i na polju finansija u 2018. godini.

OVAN

KARIJERA

Svi će, ali posebno muški pripadnici ovoga znaka, vrlo brzo shvatiti da im ova godina nosi više zadovoljstva. Naravno da ćete naići na periode probnih rokova i nesigurnosti ali ćete imati hrabrosti proći kroz sve to i uspjet ćete da se istaknete.

Ovnove ove godine očekuju nove poslovne puteve, otvaranje novih vrata i rast kroz karijeru. Komunikacija i preživljavanje u onim lošim fazama su ključ svega. Jupiter će vam pomoći da iskoristite sve vještine koje imate i da poboljšate vlastitu kreativnost. Oni od vas koji se bave zanimanjima u vezi sa umjetnošću, proizvodnjom i prodajom u ovoj će godini dobiti vjetar u leđa. Odnos s autoritetima i kolegama bit će stabilniji i iskreniji. Krajem godine očekujte napredovanja i povišice.

FINANSIJE

Naći ćete se na putu koji vodi do finansijskog uspjeha. Biće tu i gubitaka i dugovanja ali ćete ih rješavati s lakoćom. Imat ćete povećan optimizam što će vam pomoći da se što prije i što mirnije izvučete iz svake finansijske oluje. Preduzmite korake koji vode trajnoj promjeni navika trošenja da biste do kraja godine rešili apsolutno sve dugove i minuse.

Ne morate se odricati ničeg u potpunosti, stvar je u manjim rezovima na više polja koji će rezultirati stabilnošću. Da biste tu stabilnost osigurali i zadržali u budućnosti, ove godine morate naći način na koje će prihodi dolaziti iz više smjerova. Od novembra ćete imati potpunu kontrolu nad vlastitim novcem.

 

BIK

KARIJERA

Ove će vam godine karijera biti na vrhuncu. Pokazaćete svoju prilagodljivost i svu svoju sposobnost. Budite stabilni po pitanju ambicija i ciljeva koje imate, držite ih se i vaša tvrdoglavost dovest će vas do onoga što želite. Imat ćete pune ruke posla tokom čitave godine, zato pazite na preopterećenost poslom.

Savjet je da se suzdržite od ulaska u bilo kakav timski rad ili partnerske odnose. Ako uložite svu moć u ono što radite, godina će se pokazati kao vrlo uspešna i kroz čitav ćete period polako uživati u rezultatima svog rada.

FINANSIJE

U 2018. godini trošit ćete više nego ikad i pritom sebi nećete moći pomoći. Imat ćete stabilan izvor prihoda, ali se rashodi nikako neće uklapati u cjelokupnu finansijsku sliku. Nećete moći ništa da uštedite. S vremena na vrijeme će se pojaviti neizbježni troškovi koji će vas zateći nespremne i upropastiti sve što ste planirali. Osigurajte se na vrijeme i nemojte dozvoliti da vam spoljni pritisci diktiraju načine trošenja novca.

Sredina godine mnogima od vas nosi veći novčani iznos. To će biti odlično vrijeme za novi finansijski plan, ali i za to da se, uz relativno malo truda, rešite dugova i svih loših pozajmica. Povucite nekoliko mudrih poteza kako biste smanjili neželjene troškove. Neki pripadnici znaka godinu će završiti kupovinom nekretnine, imanja sa zemljištem ili luksuznog vozila.

 

BLIZANCI

KARIJERA

Ove godine kombinacija utjecaja Jupitera i Saturna uticaće na dokazivanje vaše naravi, sposobnosti i namjera u polju karijere. Godina je odlična za proširenje horizonata u smislu poslovnih poduhvata, a očekuje vas i nova faza poslovnog života. Nemojte se zadovoljavati prošlim postignućima, umjesto toga ciljajte na mjesec da biste, ako padnete, ipak završili među zvijezdama.

Kolege će se ove godine prema vama postaviti hladnije i ne bi trebalo da im vjerujete. Pripazite na njihove poteze i pokušajte da zaslužite dobru volju i povjerenje nadređenih. Ove ćete godine napredovati polako, ali sigurno. U sve što radite unesite umjerenost. Isto tako, pripazite na to da ne radite previše. Sve ćete lakše ostvariti uz pomoć timskog rada.

FINANSIJE

Finansijski će položaj ove godine za vas predstavljati veliki upitnik. Iako ćete ostvariti većinu onoga što želite, nekoliko dugoročnih projekata za koje ste mislili da su pun pogodak, neslavno će propasti. Imaćete pune ruke posla, ali nećete nikako uspijevati da uredite finansije. Nemojte paničiti, ostavite sebi ponekad vremena za razmišljanje i pokušajte da tu i tamo ostavite nešto novca sa strane.
Kako godina bude proticala, tako ćete i vi rasti u profesionalnom smislu, radit ćete više, ulagati više truda u svakodnevicu i, u skladu s tim, povećati prihode. Uvedite manje, ali ključne promjene u obrascima trošenja i klonite se odlaska na neočekivana događanja koja koštaju. Izbjegavajte pozajmice i ulazak u dugove i usmjerite se ka tome da živite unutar vlastitih mogućnosti. Ne samo da ćete biti mirniji, već ćete na taj način izbjeći bankrot koji može doći idućih godina.

 

RAK

KARIJERA

Očekujte napetosti i mnoštvo dešavanja u polju karijere i posla. Čitave ćete godine biti u pokretu i stalno nailaziti na nove obaveze. Ako na njih i ne naiđete, vi ćete ih izmisliti. Ponekad će stvari izmaći kontroli i naći ćete se između dvije vatre. Pokušajte u takvim periodima da nađete kompromis između nadređenih i kolega jer ste vi ove godine medijator.

Ako vas već duže zanima premještaj ili promjena poslovne pozicije, ova je godina idealna da tako nešto zatražite. U periodima promjene u poslovnom životu svakako morate gledati stvari detaljnije. Sve do posljednje četvrtine godine učićete nove vještine i obavljati nove zadatke u polju vlastitog interesa. Sklopićete nova poznanstva i svakako proširiti krug ljudi.

FINANSIJE

Prva polovina godine nosi vam nekoliko neplaniranih i neželjenih troškova. Iako će ovo uzrokovati privremenu napetost i iznerviranost, pomoći će vam da bolje rasporedite budžet za ostatak godine. Početak godine takođe nosi povoljan prinos u smislu poslova vezanih uz nekretnine ili uz naslijedstva.

 

LAVOVI

KARIJERA

U godini koja je pred nama očekuje vas nekoliko padova, ali i uspona. Iako se nećete moći nositi sa baš svime što vam ona donese, ispunićete one kratkoročne planove. Isplanirajte buduću karijeru i počnite da radite na tome da do nje dođete, ali na način da se ne obazirete na one manje, dnevne prepreke.

Da biste projekte završili na vrIJeme, moraćete da budete precizniji, više puta da redefinišete stvari i poradite na poslovnoj etici. Kako biste zadržali dobre i konstruktivne odnose sa kolegama i nadređenima, budite iskreni u svakom trenutku i pokažite interes za ono što njih muči ili smeta. U prvoj ćete polovini godine biti prilično zaposleni dok vam druga polovina donosi osećaj poslovne stabilnosti i optimizma.

FINANSIJE

Finansijska situacija ove godine će se znatno poboljšati. Iako ćete imati poneko smanjenje prihode, bit ćete u većini slučajeva sposobni da ispunite svoje želje. Ova je godina idealna za one od vas koji želite uštedjeti nešto novaca ili unovčiti neku od ranijih investicija. Uvijek ćete imati dovoljno gotovine pri ruci. Nemojte prenagliti u donošenju odluka, umjesto toga ostanite smireni i djelujte samo kad ste potpuno sigurni i u sebe i u okolnosti.

Pripremite se na povremene nepredviđene troškove kojih će biti kroz čitavu godinu. Donosite mudre odluke i klonite se iskušenja da potrošite novac na nešto čime ćete sebi ugoditi jer vam takve stvari mogu lako istopiti ušteđevinu. Tu i tamo revidirajte budžet i nemojte pasti na emotivne turbulencije koje će uzrokovati vaši bližnji kada je u pitanju njihova finansijska situacija. Uštedite novac za godine koje su pred vama, ove godine možete osigurati finansijsku budućnost.

 

DJEVICE

KARIJERA

Ove godine bit ćete više fokusirani na odnose sa ljudima i na ljubaznost na radnom mjestu. Kroz godinu će većina vašeg uspjeha, ali i kvalitet rada zaista i zavisiti od toga koliko se dobro slažete sa kolegama i nadređenima tako da ćete biti na pravom putu. Imate u sebi moć da budete autoritet, a ove je godine treba iskoristiti kako biste prikupili više znanja.

Timski rad pomaže pri ostvarenju poslovnih ciljeva. Neki od muških pripadnika znaka ove godine mogu očekivati premještaj unutar preduzeća. Svi ostali takođe mogu očekivati napredovanja i povišice. Oni od vas koji su duže na nižim položajima u preduzeću uspjet će se na viši rang. Pripazite, nemojte odmah skloniti ljestve po kojima ste se peli.

FINANSIJE

Očekujte veće i značajnije promjene po pitanju finansijske situacije. Kroz godinu će prijatelji i rodbina za vas predstavljati dobar izvor inspiracije kada je u pitanju pronalazak novih načina na koje možete više zaraditi. Svi poslovi vezani uz nekretnine u ovoj godini će vam se isplatiti i ići od ruke. Ipak, očekujte i neke neobjašnjive troškove vezane uz djecu i starije članove porodice, zato na početku godine ostavite nešto novca sa strane.

Nemojte dozvoliti da vam emocije vladaju finansijama. Budite strogi prema sebi kada su u pitanju uživanje i trošenje na zabavu. Morate tako jer ova godina ne nosi pretjeranu sreću u finansijskom smislu. Oni od vas koji imaju privatno preduzeće shvatit će da je odlično i za akumulaciju novca. Teže finansijske situacije nisu očekivane ove godine, a stanje novčanika će biti zadovoljavajuće.

 

VAGE

KARIJERA

Očekujte u 2018 velike promjene, ali ni slične onima koje ste prošli do sad. Očekuje vas puno više odgovornosti, ali i titula i brojne, dugoročne i pozitivne promene u profesionalnom smislu. Imat ćete i višak energije potrebne za izbor pravog smera za rast karijere. Odlično vrijeme, posebno za usavršavanje vještina koje imate od ranije.
Bitno je da date dovoljno važnosti privatnim interesima i hobijima jer će nekim pripadnicima znaka upravo to donijeti slavu i nagrade.

Problem će se pojaviti ukoliko ne uspete da nađete dobru ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Neće biti lako pronaći taj balans jer ćete se teško oduprIJeti potrebi da budete u svemu najbolji. Ta će potreba stalno biti prisutna i gurati vas da idete naprijed. Nemojte oklevati, zatražite usluge, povišice, promene smene i/ili premeštaj. Sve što zatražite ćete i dobiti. Neki od kolega i nadređenih ove će vam godine ići na živce. Računajte samo na sebe i svoj mukotrpan rad. Naročito uspješna godina za karijeru.

FINANSIJE

Znate šta je menadžment? Odlično, jer su vam ove godine menadžerske veštine potrebne da biste osigurali finansijsku stabilnost i preživjeli. Pokazat ćete se razumnijima kada je u pitanju trošenje novca, ali će vam problem predstavljati štednja. Saturn će vam pomoći da bolje upravljate finansijama i to bez preteranog truda, ali situaciju uvijek morate držati pod kontrolom. Tek ćete tamo krajem godine moći ugoditi sami sebi i ispuniti neke želje. Imat ćete troškove vezano uz prijatelje ili rodbinu i od vas će kroz čitavu godinu neko od njih očekivati finansijsku pomoć. Godina je dobra za investicije, za kupovinu automobila ili novog doma. Klonite se kupovine veće količine manjih stvari. Godina možda nije dobra u smislu likvidnosti i gotovine, ali zato što stvarate temelje za nešto dugoročnije.

 

ŠKORPIJE

KARIJERA

Ove godine daleko ćete dogurati kada je u pitanju poslovni život. Odlično je vrijeme da sve svoje ideje stavite na papir i započnete nove poslovne poduhvate koji možda na prvu djeluju neuobičajeno. Usudite se da sanjate velike snove i nemojte dozvoliti da vas ljudi oko vas zavaraju. Razotkrijte svoje pravo ja i svoju predanost i kolegama i nadređenima jer ćete se na taj način s njima bolje povezati u senzibilnom smislu. Nemojte se žaliti ni na kom koraku, umjesto toga iskoristite resurse, čak i kada će oni biti ograničeni, za to da se popnete nivo više na poslovnoj ljestvici. Pazite se lažnih prijatelja i finansijskih prevara. Ove ćete godine imati ogromnu količinu i vremena i resursa za dokazivanje sposobnosti i svoju moć. Oko druge polovine godine očekujte preispitivanje unutar sebe, a vezano uz buduće poteze na poslovnom planu. Budite konzistentni, radite jednakim intenzitetom kroz čitavu godinu i kraj godine će vam donijeti unapređenje i povišicu.

FINANSIJE

Od vas će se u ovoj godini tražiti da pripremite zalihe, stvorite finansijsku pozadinu i sigurnost u privatnom životu. Na samom početku godine sagledajte finansijsku situaciju i donesite nekoliko odluka kojih ćete se držati tokom cijele godine. To će vam pomoći da idete uzvodno u periodima finansijske degradacije. Držite se oprezno kad je u pitanju novac i klonite se impulsivnog trošenja. Neće biti puno nevolja što se finansija tiče, ali je savjet da pokušate barem nešto uštedjeti i da pokušate manje novca trošiti na porodicu i prijatelje. Računajte na to da će sredina godine vjerovatno od vas zahtijevati odricanje od veće količine novca. Imajte na umu vlastite finansijske prioritete i držite se pravila koje ste sebi ranije nametnuli. Pred vama je zdrav i stabilan finansijski period ali samo ako uspostavite strog finansijski režim. Prva polovina godine dobra je za ulaganja.

 

STRIJELČEVI

KARIJERA

Stvari izgledaju vrlo dobro. Ovo je jedan od najboljih perioda u vašem životu i možete sa stilom postići bitne stvari u profesionalnom okruženju. Istaknite svoju kreativnost, a sa poslovnim se obavezama nosite sa lakoćom, ali i dostojanstveno.

Djela govore više od reči zato dozvolite da ona govore za vas kad su u pitanju osobe od autoriteta i nadređeni. Uspeh ćete imati kroz čitavu godinu, ali nemojte dozvoliti da se usporite i previše opustite nakon pohvala i nagrada. Ovo je izvrsno vreme za gradnju mostova kada su u pitanju odnosi sa drugima zato ako imate kakve zidove podignute od ranije, potrudite se da ih srušite. Na putu do rasta i vlastitog razvitka može vas omesti samo vlastita osjetljivost. Pazite da se ne zanesete i ne padnete na lažna obećanja ove godine. Budite spremni da pružite pomoć onima kojima će ona biti potrebna na mjestu gdje radite.

FINANSIJE

Ženske pripadnice znaka suočit će se ove godine za većim brojem neizbježnih troškova. Uprkos svim naporima da uštedite i kontrolišete koliko trošite, takvi će izdaci dolaziti iznenada i imat ćete utisak da se stvaraju iz ničega. U periodima manjka novca pokušajte naći svoj mir. Klonite se kupovine na više rata, pozajmica i drugih troškova koje možete svjesno izbjeći. Isplanirajte budžet i to onaj koji vam dozvoljava da se pokrijete, ali i da ostavite prostora za nepredviđene situacije. Vreme je da se klonite pravno nejasnih situacija i budete predani sami sebi kad je u pitanju izbor navika trošenja. Na taj ćete način izbjeći bilo kakve finansijske opasnosti kroz čitavu godinu. Svu snagu usmjerite ka štednji i pokušajte ove godine poboljšati svoj finansijski standard.

 

JARČEVI

KARIJERA

Imatćete mnoštvo prilika da se istaknete na poslovnom planu ove godine. Biće vam dato dovoljno slobode da istražite sve poslovne mogućnosti, a istovremeno ćete stalno dobijati pomoć kolega, ali i nadređenih. Možete očekivati i okolnosti koje će vas dovesti do ponekih smetnji, ali ostanite smireni, marljivo i uporno radite te budite skromni kako bi odnosi sa kolegama bili zadovoljavajući. Sredina godine donosi sa sobom zastoje u karijeri, a za neke pripadnike znaka ona označava čak i prekid radnog odnosa. Dajte u ovom periodu sve od sebe i izaći ćete iz svake situacije kao pobjednik. Ove će vam se godine takođe isplatiti timski rad. Kraj godine nosi mogućnost premještaja i priliku za promenu smera, ali samo ako vi to želite da prihvatite. Vaša praktičnost i menadžerske vještine dovodi do toga da se uspnete ljestvicu više u hijerarhiji.

FINANSIJE

Očekujte stabilnu i mirnu godinu kada je u pitanju novac. Izbjegavajte impulsivno trošenje novca, malo pripazite na navike koje imate i stavite nešto novca sa strane za budućnost. Isplanirajte troškove i odredite prioritete za ovu godinu. Iako će vas privlačiti stvari koje služe samo da biste sebi njima ugodili, budite hrabri i klonite se ekstravagancije kako bi vam u budućnosti u životu bilo bolje. Sredina godine donijt će neki trošak povezan uz voljene osobe, ali to morate prihvatiti jer će kod takvih stvari biti nemoguće naći kompromis. Budite strogi prema sebi i udarite se po prstima svaki put kad uhvatite ruku na novčaniku u namjeri da kupite nešto samo zato što je jeftino. Godina je povoljna za investicije povezane sa zemljištima i nekretninama, a njen kraj zahtijevat će novac za avanture, putovanja i rekreaciju. Tad to možete da priuštite.

 

VODOLIJE

KARIJERA

U ovoj ćete se godini jako dobro snalaziti kada su u pitanju karijera i profesionalni odnos sa drugima, a sve zahvaljujući povoljnom položaju planeta. Vaše ambicije i težnje krenut će u jednom novom smjeru.
Unapređenja, povišice i uvažavanje su sve ono što ćete dobijati kako će godina odmicati. Nemojte misliti da je put koji je pred vama lak. Dajte sve od sebe da odnos sa autoritetima i sa kolegama na poslu bude srdačan i iskren. Muški pripadnici znaka treba da zapamte kako će postići čuda ove godine uz pomoć taktičnosti i diplomatskog stava u zahtevnijim situacijama. Povremeno ćete se naći u nesigurnim situacijama i samo je na vama kako ćete se snaći i poraditi na rešavanju izazova. Bitna je unutrašnja energija zato je nemojte rasipati na beznačajne stvari. Odnos sa kupcima ili klijentima ključ je poslovnog preživljavanja za ovu godinu. U drugoj polovini godine činiće vam se nemogućim da zadržite svoju poziciju i to najviše zato što će vam se stalno neko suprotstavljati.

FINANSIJE

Muški će pripadnici znaka shvatiti da imaju više sreće nego ikad kada su u pitanju novac i materijalna dobra. I oni, ali i ostali će osetiti da je, kada su finansije u pitanju, nastupio jedan stabilan i pozitivan period. Kroz godinu će stanje na računu biti vrlo zadovoljavajuće i povremeno rasti uz pomoć sreće i neočekivanih priliva koji neće dolaziti od vlastitog rada. Očekujte povećanje stalnih prihoda, ali isto tako budite svesni da će se događati neželjeni troškovi povezani uglavnom s karticama. Držite se podalje impulsivne kupovine i pokušajte da se u potpunosti riješiti nekih strasti i užitaka kako bi kroz čitavu godinu bili finansijski jaki. Kraj će vas godine blagosloviti sa stabilnim finansijama i pripremiti vas za promjene koje možete očekivati u idućoj, 2019. godini.

 

RIBE

KARIJERA

Svi vi koji smatrate da treba da nadmašite prethodna postignuća morate se pripremiti na veću predanost poslu i na povećan broj radnih sati u ovoj godini. Pokušajte ove godine da se ne usmjeravate na više poslovnih aktivnosti. Usmjerite se na jedan ili dva projekta i svu energiju uložite u njih. U ovoj godini će vam entuzijazam definitivno rasti i to zahvaljujući značajnim povišicama, unapređenjima, prilikama za putovanje u inostranstvo i sličnim stvarima. Oko sredine godine neki će pripadnici znaka osetiti želju za potpunom promenom smjera u karijeri. Bitno je da se ne vraćate na staro. Bolje je da ostavite stvari kakve jesu nego da idete na staro radno mjesto ili se ponovno povezujete s ljudima sa bivšeg posla. Ukoliko vaši dugoročni planovi podrazumijevaju drugačiji posao ili smjer, ove godine pokušajte bolje upoznati kolege i nadređene jer vam neki od njih mogu pomoći da ostvarite te planove. Nemojte biti nagli, radije preduzmite male ali hrabre korake koji će vam pomoći da se dočekate na noge čak i ako tu i tamo padnete.

FINANSIJE

Finansijski će vam život biti potpuno drugačiji od onog kroz prošle godine, posebno muškim pripadnicima znaka. Bit ćete osjetljiviji na potrebe ljudi oko sebe što će uticati na to da ćete, kako biste im pomogli, pažljivije trošiti novac i manje sebi ugađati sitnicama. Ipak, tu i tamo ćete doći u iskušenja da novac potrošite kako biste pridobili naklonost pojedinih ljudi u profesionalnom i privatnom životu. Ova je godina odlična za ulaganja u visokovredne stvari ili imovinu, ali pripazite na to da dobro proučite šta kupujete i da čitate ona sitna slova na ugovorima. Gledajte da vam svi potezi vezani uz novac budu uravnoteženi i dugoročno imaju smisla. Suočite li se ponekad sa strogom okolinom i finansijskom plimom koja je od vas jača, idite nizvodno i prilagodite se. Neki će pripadnici znaka u ovoj godini osetiti rezultate prethodnih ulaganja.

Sredina godina povećaće troškove jer će vam trebati više novca za kuhinjsko renoviranje, ali ćete više trošiti i na sebe. Nemojte se toliko upuštati u tuđe finansijske situacije i povoditi se za drugima jer biste mogli završiti u problematičnim vodama. Druga polovina godine biće daleko lakša i nećete imati problema kada je u pitanju novac. Izbegavajte kupovinu skupljih stvari i pokušajte da tu i tamo ostavite nešto novca sa strane.

Izvor: Tarot horoskop

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!