HIT PISMO BOSANCA KOJI RADI U AUSTRIJI: Ovako je on opisao svoj posao tamo!

Zanimljivosti
HIT PISMO BOSANCA KOJI RADI U AUSTRIJI: Ovako je on opisao svoj posao tamo!
.

Kada želimo da radimo u inostranstvu, treba da znamo da neće ići baš sve glatko. Te države su svakako bolje za život od naše, ali trebate raditi.

Informišite se kako sve to ide. U inostranstvu imate mnogo više prilika za zaposlenje i drugačije se ophode prema radnicima.
Plate su redovne i cijeni se vaš rad. Naravno, nije lako na početku, ali kasnije bude bolje.

Većina osoba ima dobra iskustva, a ovo pismo Bosanca koji radi u Austriji je postalo pravi hit. Nasmijalo je sve, a evo kako ono glasi:

U mojoj maloj firmi je 50 zaposlenih a samo je 3 ureda, Čuj samo 3 ureda. Imaju li ti ljudi uopšte pojma o poslu? Kako ti 3 ureda da uguraju tetku, strica, ujaka, sina od kuma, stvarno mi nije nikako jasno!?

Te žene u uredu moraju raditi čitavih 8 sati, ne stignu ni do trgovine, pa ni kafu da popiju ili da zovu prijateljice za vrijeme radnog vremena. To je pravi teror nad tim radnicama! I ono što je još veća glupost je što niti jedna nije u rodu sa šefom, baš’ bezveze!

Zamislite sad još’ većeg apsurda, radim ja i nakon mjesec tačno dođe mi plata, ej PLATA! To vam je ona situacija kada radnika plate za njegov rad. Baš je bezveze zemlja zar ne? E pa dragi moji na vrijeme se odlučite da li želite život u takvoj zlji koja vam samo uzima a ništa ne daje!

Šta kažete na ovo? Baš je fino objasnio situaciju i uporedio.

Izvor: megagiga.info

Ne propustite