Morate na njega malo više paziti: Nemojte čuvati sir u plastičnim folijama, ovo je puno zdraviji način

Zanimljivosti
Morate na njega malo više paziti: Nemojte čuvati sir u plastičnim folijama, ovo je puno zdraviji način
.

"Sir ima vrlo specifične potrebe i ako ga želite zadržati u najboljem izdanju, morate na njega malo više paziti. Iako ga kupujemo umotanog u plastiku, to ne znači da bismo ga takvog trebali i skladištiti", piše autorica članka na portalu She Knows, Justina Huddleston koja nam je otkrila mali vodič kako očuvati sir u hladnjaku da bi ostao "pun svojih potencijala", umjesto da počne lagano "umirati".

"Siru treba zraka, inače će se njegov okus početi mijenjati i sigurno neće biti isti četvrti dan kao i prvi dan. Sir se ne smije gušiti, jer se tako brže kvari, pogotovo kad pričamo o mekšim sirevima", tvrdi ona.

"Osim toga", piše i na portalu LittleThings, "kako je sir proizveden uglavnom od ulja i masti, zato može lakše apsorbirati kemikalije i okuse iz plastike, a kako plastični proizvodi nisu za konzumaciju, ne želite jesti toksine i spojeve koje sadržava plastika". 

Kako ga onda čuvati?

Kad otklonimo uobičajene načine čuvanja - plastičnu foliju, aluminijsku foliju ili zatvorenu, uglavnom plastičnu posudu, što nam ostaje da bismo prestali "gušiti" sir?

Evo što nam savjetuju:

"Sir treba biti omotan u masni papir, a najbolje ga je čuvati u donjoj ladici hladnjaka koju nećete tako često otvarati, jer će tako i temperatura i količina vlage stalno biti ista. Ovisno o kolikom komadu sira pričamo, naravno, pa ako se bojite da će se sir tako brzo osušiti, tad ga možete lagano omotati folijom. Dok god folija dotiče samo papir, a papir siru ostavlja dovoljno zraka, sir se neće isušivati niti će se 'gušiti'.

Ne propustite