Medicinska sestra je mislila da nitko ne vidi što radi djeci: ONDA JU JE JEDNA MAJKA RAZOTKRILA!

Zanimljivosti
Medicinska sestra je mislila da nitko ne vidi što radi djeci: ONDA JU JE JEDNA MAJKA RAZOTKRILA!
.

Shelby i Jonathan imaju kćer Sophie koja se trenutno bori za svoj život. Kada se dvogodišnja djevojčica nije dobro osjećala, njezina je majka mislila da se radi o alergiji.

Pregled kod liječnika nije otkrio nikakve zabrinjavajuće rezultate i dijagnosticirali su joj astmu. Shelby je naručila Sophie za alergenski test, no djevojčica je jedne noći prestala disati.

Obitelj ju je odvela u bolnicu i tamo im se svijet okrenuo naopačke. Liječnici su otkrili masu veličine loptice u Sophienim prsima. Dijagnosticirali su joj rak limfnih čvorova i nekoliko je mjeseci trpjela agresivne kemoterapije. Iako se njezino tijelo borilo, rak se i dalje širio.

Kako bi obitelj i prijatelji bili informirani o Sophienom stanju Shelby je napravila Facebook stranicu pod nazivom „Hrabra Sophi“ („Sophie the Brave).

Jedna je objava postala popularna. Majke sve bolesne djece poduprle su Shelby zbog riječi kojima je opisala medicinske sestre.

Vidim te. Cijeli dan sjedim na ovom kauču i vidim te. Ti se jako trudiš da te ja i moje dijete ne primijetimo. Vidim kako pogneš glavu kada te ona vidi i počne plakati. Nastojiš na mnoge načine olakšati joj strahove i pridobiti ju. Vidim da joj nevoljko skidaš zavoje. Kažeš ‘Oprosti’ i ‘Žao mi je’ više puta u danu nego što ljudi kažu ‘Hvala’.“

Shelby je podijelila kako gleda medicinske sestre koje nose masu lijekova i potrepština u sobe bolesne djece dok im zvoni telefon za pomoć drugim sobama. Vidi kako sestre slažu kamenčiće za pacijente kako bi si mogli napraviti ogrlice.

Shelby je zahvalila sestrama koje uskoče i posjete njezinu kći čak i ako nije njihova pacijentica, i što sjede s roditeljima i tješe ih u teškim situacijama, iako su njihove obveze ogromne.

Jako je zahvalna sestrama zbog svega što su učinili za njezinu kćer. Medicinske su sestre ključne za dječji odjel.

 „Na 12 sati ostavljate svoj život radi brige o bolesnoj i umirućoj djeci. U svaku sobu ulazite sa smiješkom, bez obzira na situaciju. Vidite Sophieno ime i pozdravljate ju, iako nije vaš pacijent. Zovete liječnika, krvnu banku i ljekarnu koliko god treba dok djeca ne dobiju što im je potrebno. Mene provjeravate koliko i moju kći. Sjedite i slušate me kako meljem 10 minuta iako vam zvoni telefon i imate mnogo obveza.“

Ne propustite