OTELA JE MOMKA NAJBOLJOJ DRUGARICI: Kad je stigla poželjela je da se nije rodila!

Zanimljivosti
OTELA JE MOMKA NAJBOLJOJ DRUGARICI: Kad je stigla poželjela je da se nije rodila!
.

Iako su odrasle u istom kraju, M. i V. su počele da se druže tek kad su krenule u istu srednju školu. Prijateljstvo je prekinuto činom koji se ne oprašta – otimanjem dečka.

- Što je najgore, on se meni nije ni dopadao – počinje svoju priču ekskluzivno za portal Nadlanu M. – ali mi je oduvijek bio intrigantan iz razloga što je bio jako povučen, nekako u svom svijetu, a djevojke su na to padale.

Školom je kao grom odjeknula vijest da su povučeni momak i V. u vezi. I sama M. je bila šokirana, naročito zbog toga što njena najbolja drugarica nije htjela da priča mnogo o tome. Ubrzo se “namjestila” prilika da sazna šta to ima u tom momku, i zašto je baš od svih, odabrao njenu najbolju drugaricu. Maturska ekskurzija u Mađarskoj, na koju V. nije otišla, jer njeni roditelji nisu imali dovoljno novca.

Na krstarenju Dunavom M. je iskoristila priliku da mu priđe, i bolje se upoznaju, jer “na šta to liči da se zabavljaš sa mojom najboljom drugaricom, a ja ne znam ništa o tebi”. Pošto je kao i na svakoj maturskoj ekskurziji bilo obilje alkohola, po prirodi neposredna M. se još više opustila, kao i momak njene najbolje drugarice. Muzika, mrak, i žamor nisu bili dobar paravan – trenutak kada su se poljubili vidjeli su svi.

Po povratku u Beograd o ovome je brujala cijela škola, ne samo IV3, u koje su išle M. i V. Očigledno jako pogođena, V. o cijelom slučaju nije rekla ni riječi. Vezu sa momkom nije nastavila, a sa dojučerašnjom najboljom drugaricom je prestala da razgovara. To se zbilo 1998 godine. Njih dvije se nikada više nisu vidjele.

- Upitala sam se da li ga uopšte volim. Ili sam u stvari zavolila tu sliku o njemu. Nisam znala da li želim da spasim brak ili da se ozbiljnije posvetim glumi. Zato sam mu rekla da se iseli iz stana dok ne odlučim šta ću – nastavlja svoju priču M.

A onda je uslijedio hladan tuš, hladniji od mlakih aplauza na kraju predstave. “I ja sam razmislio. Neću se vraćati. Poslaće ti iz moje kancelarije papire za razvod”, rekao je kratko i hladno nakon što je došao u stan po neke sitnice.

Nije prošlo dugo kad joj je stigao mejl u kom je obavještava, da pošto će svakako saznati, bolje da čuje od njega da se ženi. Goreći od želje da vidi ko je “nasljednica”, M. je danima visila na Fejsbuk profilima zajedničkih prijatelja čekajući fotografije sa svadbe. E tek tada je uslijedio šok, ravan onim iz latino sapunice.

- Od svih žena na ovom svijetu, u ovom gradu, moj bivši muž je naletio na moju bivšu prijateljicu, i baš u njoj našao srodnu dušu nakon kraha našeg braka.

M. kaže da nije bijesna i razočarana prvenstveno iz razloga što je ona stavila njihov brak na test, a ne ON. Još tvrdi da je x puta za ovih 17 godina poželila da se izvini V, ali to sada, u ovoj konstelaciji ne dolazi u obzir.

- Ispalo bi da tražim oproštaj svesna toga da me “Bog kaznio”, da je ona “pobjednica” što uopšte nije istina. Ona je mog muža dobila nakon što je postao bivši, dakle, nema govora da mi ga je otela, a on je napokon dobio neku dobru dušu koja će da ga razumije. Tako da je meni to sve, pravo da vam kažem, smiješno. I upravo zato sam pristala da ispričam našu priču jer znam da će doći i do njih. Nek uživaju u životu, ja uživam još više.

Ne propustite