NEMA KO SE NIJE ZAPITAO OVO: Koliko je novca Kevinov tata potrošio u filmu Home Alone?

Zanimljivosti
NEMA KO SE NIJE ZAPITAO OVO: Koliko je novca Kevinov tata potrošio u filmu Home Alone?
.

Nema onoga tko se nije zapitao koliko su Kevinove svinjarije u oba filma koštala njegovog oca

Home Alone ste sigurno gledali i vjerojatno ste se zapitali: Koliko je novca potrošio Kevinom otac, gospodin McCallister? Nikad nismo doznali čime se on uopće bavi, a Esquire je napravio računicu koliko su ga koštale sve one stvari u filmu - od karata za avion i boravka po hotelima do naručivanja pizze i svega što je Kevin koristio u nadmudrivanju s dva nespretna lopova.


Home Alone, 1990

15 avionskih karata iz Chicaga do Pariza, 11 ekonomskog i četiri prvog razreda

-Letjeli su American Airlinesom, a za sve ih je kupio Kevinov tata i koštale bi 35.320 dolara. No, to su današnje cijene, koje su jeftinije nego prije skoro 30 godina

Deset kutija pizze

-Dostavljač im je naplatio 122,50 dolara, a danas bi koštale 228 dolara

Troškovi popravka razbijenog namještaja

Sve što je Kevin uništio u kući u prvom djelu serijala također košta. Prema procjeni Esquirea, zamjena stepenica koje iz podruma vode u kuću, a koje je prekrio katranom i police u Buzzovoj sobi koštale bi najmanje 1.500 dolara.

Ni nastavak nije bio jeftiniji.


Home Alone 2, 1992

14 karata od Chicaga do Miamija, četiri za prvi i 10 za ekonomski razred

I u drugom dijelu su letjeli American Airlinesom, a sve karte bi ih koštale skoro deset tisuća dolara.

Noć u najboljoj sobi u Plaza hotelu

Ako uzmemo da je Kevin tražio najbolju sobu i da ju je dobio, to je kraljevski apartman koji košta 30.000 dolara za jednu noć. No, kako je ta soba uglavnom rezervirana za VIP goste, vjerojatnije je da je dobio u jednosobni penthouse, koji za jednu noć košta 2.915 dolara.

U vrijeme snimanja filma, vlasnik Plaze bio je Donald Trump, koji se čak u jednom trenutku pojavljuje u lobiju hotela i razgovora s Kevinom, a direktorica hotela bila je njegova bivša supruga Ivana Trump. Trump je hotel 1995. prodao saudijskom princu.
S druge strane, Kevinova cijela obitelj u Miamiju je u onom šugavom hotelu za spavanje za jednu noć potrošila 693 dolara.

 

13 avionskih karata iz Miamija za New York

Obzirom da su to vjerojatno bile karte u jednom smjeru, koštale bi 1.872 dolara.

 

Boja koju je Kevin iskoristio u New Yorku

Stric Rob je srećom renovirao kuću u New Yorku pa šteta koju je Kevin napravio se ni ne računa, ali netko je morao platiti onu pustu boju koju je potrošio. Jedna kanta košta 45 dolara, tako da je ukupni trošak za boju bio oko 1000 dolara.

 

Posluga u sobu u Plaza hotelu

Kako smo doznali na kraju filma, Kevin je na poslugu u sobu potrošio 967.43 dolara, a danas bi taj iznos bio oko 1.659 dolara.

Kad gledamo sve skupa, Kevinov tata je samo u drugom dijelu filma spiskao 21.257 dolara na Kevinove svinjarije, tako da nije čudno da internetom kruži teorija da je Peter McCallister mafijaš i da zato ima toliko novca.

(express.hr)

Ne propustite