ČAROBNA NOĆ STIŽE: Sve želje u noći zimskog solsticija (21. na 22. 12.) biti će ispunjene, EVO ŠTA TREBATE URADITI!

Zanimljivosti
ČAROBNA NOĆ STIŽE: Sve želje u noći zimskog solsticija (21. na 22. 12.) biti će ispunjene, EVO ŠTA TREBATE URADITI!
.

Od davnina solsticij je simbolizirao početak sljedeće faze u ljudskom životu. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija 21. na 22. decembra bit će ispunjene…

Zimski solsticij je poseban dan: to je najkraći i najtamniji dan u godini. No, nakon što ovaj dan prođe, Sunce će biti prisutno na nebu sve duže, dan za danom – donoseći nam više energije i vitalnosti.

Mnogi od nas već sedmicama osjećaju dolazak zimskog solsticija. Budući da svakog dana dobivamo sve manje i manje sunčeve svjetlosti, postajemo umorniji, te nismo toliko voljni poduzimati bilo kakve akcije. Potreba za odmorom je sve veća – kao i potreba za okretanjem prema našem unutarnjem svijetu. Zbog toga su nadolazeći dani vrlo dobri za meditaciju.

Naši pretci već godinama obilježavaju ovaj dan, podsjećajući se na cikluse i godišnja doba koja simboliziraju konstantnu izmjenu životne energije, čije smo svi mi dio. To možemo vidjeti u mnogim duhovnim tradicijama.

Važnost ovog dana leži u samome Suncu. Sunce predstavlja našu dušu, ali i naš ego. Sunce nam također omogućuje život na Zemlji. Kako se količina sunčeve energije smanjuje, dobivamo manje energije iz vanjskog svijeta. To je vrijeme kada se trebamo okrenuti prema unutra, prema meditaciji, te se povezati sa unutarnjim Izvorom energije, koji je u stvarnosti puno snažniji od samog Sunca. To je tajna zimskog solsticija. No, mnogi danas ne pridaju važnost ovom danu. Umjesto korištenja ove energije za duhovnu praksu, ljudi često osjećaju umor i potrebu za dužim snom. Mnogi postaju nervozni jer ne primaju dovoljno energija od svemira, a nemaju na koji drugi način popuniti taj nedostatak.

Rituali zimskog solsticija

U astrologiji, Sunce predstavlja vitalnost muškarca, njegove specifičnosti i duhovne komponente. Razdoblje solsticija je obnova energije.

Dan zimskog solsticija također treba koristiti za planiranje novih ideja koja treba realizirati u idućih godinu dana.

Ovog dana povoljno je ukrasiti jelku sa žutim, zlatnim, crvenim i narančastim elementima, jer ove boje donose bogatstvo i prosperitet u našu kuću.

Tokom ovog dana dobro je na papiru napisati sve ispunjene želje, ciljeve, negativna iskustva i neuspjehe koje smo doživjeli u godini koja je za nama. Papir se simbolično spaljuje kako bi se oslobodili od svih starih iskustava i napravili mjesto za nova.

Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnje drvce i tog dana usmjeriti duhovne molbe za ispunjenje. Energija zimskog solsticija definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan.

Čarobna noć

Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija 21. na 22. decembra bit će ispunjene!

Od davnina solsticij je simbolizirao početak sljedeće faze u ljudskom životu. Prema vjerovanju zimski solsticij koji pada između 21. i 22. decembra je dan kada se Sunce ponovo rađa. Ovaj dan je idealan za razne obrede i rituale, jer on obilježava rođenje novog života. Isto tako, dobri rezultati mogu se ostvariti u iscjeliteljskim ritualima, obredima za stjecanje mudrosti, snage i privlačenje prosperiteta.

Također, svako proricanje tijekom zimskog solsticija dat će najtačnije rezultate. Meditacija, samorazvoj, stjecanje duhovnog procvata i mnogi drugi postupci koji se provode u ovom danu, imaju blagotvoran učinak na ljudski život.

Zimski solsticij, a posebno njegova noć je dakle idealno vrijeme za analizu, meditaciju, nove planove i želje, odnosno promjenu koja je u stanju donijeti poboljšanje svakoj osobi. Iskoristite ga pametno, pipe Atma.hr.

Ne propustite