SVI IH IMATE U KUHINJI: Ove 3 namirnice znanstveno dokazano sprečavaju DIJABETES!
Tokom protekla tri desetljeća stopa dijabetesa je porasla na globalnoj razini. Zabilježena stopa raste paralelno s rastućim stopama pretilosti i sjedilačkim načinom života.
Pravilnom prehranom i umjerenom tjelovježbom možete spriječiti nastanak bolesti dijabetesa tipa 2.
Češnjak
Češnjak pomaže u regulaciji šećera u krvi.
Ovaj moćni borac mnogih bolesti ima antigljivična i antibakterijska svojstva.
Redovito uzimanjem tri do četiri režnja na dan možete poboljšati svoje zdravlje. Kuhani češnjak je lakše probavljiv, pa ga mogu konzumirati i osobe koje imaju problema s želucem.
Crveni luk
Luk je svestrana namirnica koja je ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Preporučuje se se svim oboljelima od dijabetesa.
Naučnici su potvrdili da luk sadrži mangan i krom, elemente koje održavaju pravilno lučenje i funkciju inzulina.
Crveni luk pomaže u smanjenju razine šećera u krvi jer sadrži veliku količinu sumpora i flavonoida.
Kelj
Kelj je “moćna” namirnica koja pomaže u kontroli glukoze u krvi dijabetičara.
Sadrži dijetalna vlakna koja smanjuju nivo kolesterola te održava razinu šećera u krvi što je značajno za osobe oboljele od dijabetesa.