Plaćanje “markica” za 2018. godinu samo u bankama i poštama

Bosna i Hercegovina
Plaćanje “markica” za 2018. godinu samo u bankama i poštama
.

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke započeo je 18. decembra s prodajom premija osiguranja – “markica” za 2018. godinu, a cijena je 20 KM po osobi. Uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se, za razliku od prethodnih godina, isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnoga prometa, odnosno u bankama i u poštama.

Osobe do navršenih 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi oslobođene su plaćanja participacije i imaju pravo na besplatnu markicu. Osobe koje navršavaju 18 godina života u 2018. godini, besplatnu markicu mogu preuzeti do 30. marta 2018. godine, a markica će im vrijediti tijekom cijele godine.

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, točnije do 30.marta 2018. godine, uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnoga prometa (banka, pošta) na broj depozitnoga računa Zavoda: 3060030000648268.

Kako bi se osiguranicima izašlo u susret te u cilju povećanja učinkovitosti i kvalitete poslovanja, djelatnici Zavoda bit će raspoređeni na izdvojenim šalterima u poštanskim uredima HP d.o.o. Mostar (Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Posušje).

 

Osiguranici koji premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osiguranika, prilikom preuzimanja premije osiguranja (markice), pored naloga za plaćanje, Zavodu trebaju dostaviti i obrazac za uplatu premije s popisom osiguranika za koje su uplatili premiju osiguranja.

Popis treba sadržavati ime i prezime osobe za koju je uplaćena premija osiguranja te matični broj (JMBG) osobe za koju je uplaćena premija osiguranja. Valjano popunjen platni nalog, uputu te obrazac za uplatu premije osiguranici mogu dobiti u Područnim uredima, a isti se mogu preuzeti i s web stranice Zavoda, prenosi Radio Široki Brijeg.

(jabuka)

Ne propustite