DETALJAN HOROSKOP ZA 2018. GODINU: OVNOVIMA ĆE SE ISPUNITI VELIKA ŽELJA, A JADNI RAKOVI

Objavljeno:17.12.2017 - 16:05
A A A Times Arial

Uprkos uspjehu koji ćete iskusiti na početku godine, budite umjereni u svemu. To će biti ključna rečenica ukoliko želite da budete zdravi u 2018. godini.

Da se najprije razumijemo. "Nova godina nije početak, a nije ni kraj, ona je nastavak u koji ulazimo bogatiji za mnoga iskustva".

Ovo su riječi Hala Borlanda, koje savršeno situiraju odrednicu novih godina u našim životima. Tako je i sa 2018, koja se lagano prikrada našim životima, a onda kada preuzme svoj jednogodišnji mandat, stvar samo nastavljaju da se odvijaju tokovima koje smo već uspostavili... Ali, da li baš uvijek mora tako?

Godina 2018. nije prestupna godina, a poznavajući početni i ukupan broj dana, pronašli smo 17 istih godišnjih kalendara između 1900. i 2050. godine, a to su: 1900, 1906, 1917, 1923, 1934, 1945, 1951, 1962, 1973, 1979, 1990, 2001, 2007, 2018, 2029, 2035. i 2046. godina. U 2018. godini postoje ukupno dva dana koji padaju na petak 13.

Prema kineskom lunarnom horoskopu, godinom vlada, od 16. februara 2018. do 4. februara 2019. godine, Pas. Astrološka predviđanja kažu da će se u 2018. godini mnoge stvari dešavati "ispod površine".

Astro vodič kroz 2018. godinu

U januaru 2018. očekuju nas dva Puna Mjeseca. Možda ćete biti malo napeti za Novu godinu jer je tada Pun Mjesec u Raku. Odnosi, veze i partnerstva su jako važni i ozbiljni do sredne mjeseca, dok je Venera u Jarcu. Mladi Mjesec u Jarcu (16. januar), može donijeti početak novog posla, radnog zadatka, programa ishrane ili vježbanja. Nakon što Sunce uđe u Vodoliju (19.), posvetite se svojim vezama i nastojte ojačati ljubavne spone. Ljubav i kreativnost su naglašeni kad Mars uđe u Strijelca (26. januar).

Najbliži odnosi, savezi ili suparništva su naglašeni sve do 17. februara, dok je Sunce u Vodoliji. Dok je Venera u istom znaku, od njih možete imati koristi. Sunčevo pomračnje u Vodoliji (15.), uvodi vas u period promjena i aktivnosti kad je riječ o partnerstvima i savezima; jačajte ljubavne veze.

Na početku marta, Pun Mjesec u Djevici baca svjetlo na financije; morate poštivati rokove, platiti račune i biti tačni. Sunce se spaja s Neptunom (4. mart), a vi imate priliku obogatiti svoje intimne aktivnosti kroz maštovitost.

U aprilu su retrogradne planete prioritne. Merkur je retrogradan u prvoj polovini mjeseca, a vi trebate proučiti sve dokumente zbog mogućih grešaka ili propusta. Komunikacije se poboljšavaju nakon što krene u direktni hod sredinom aprila. Jupiter je retrogradan cijeli mjesec (i kasnije), pa ne očekujte puno pomoći od drugih ljudi; zauzeti su rješavanjem svojih potreba.

Sredinom maja Mars ulazi u Vodoliju i povećava aktivnosti u vezama i partnerstvima. Dođe li do konflikta u tom tromjesečnom periodu, oslonite se na kompromis kao metodu smirivanja napetosti.

U junu su naglašena partnerstva - potrebno je da pokažete osjetljivost prema osjećajima prijatelja i bližnjih kad donosite odluke koje mogu utjecati na njih. Posle ulaska Sunca u Lava (22. juli), vaše povećava se samopouzdanje što pogoduje novim ličnim planovima ili projektima.

Vaša strpljivost je u avgustu na ispitu jer je šest planeta retrogradno tog mjeseca. Iskoristite vrijeme za analizu dosadašnjih poteza i odluka te razmotrite svoj položaj i važna pitanja.

image
/PIXABAY
OVAN

2018. će biti veoma uzbudljiva godina za Ovna. Ovan se u posljednjih nekoliko godina borio na mnogim poljima. Godišnji horoskop nastavlja da pokazuje napredak, kao i mogućnost da se sav napor Ovna u 2018. konačno isplati. Jaka godina za karijeru i prihode, kao i za pozitivnu unutrašnju motivaciju. Naravno, Jin i Jang zahtjevaju od Ovna da radi malo više u nekim područjima koja su izašli iz ravnoteže.

Posao i finansije

Ovnovi, ne počinjite da trošite novac još uvijek, ali 2018. izgleda kao odlična godina što se tiče novca. Dosta ste radili, spremite se za naplatu! Mnogi od vaših projekata, ideja i poslovnih poteza će dati rezultate u 2018. To može da znači da je vrijeme za unapređenje, skok u karijeri ili čak dalje razvijanje poslovnih ideja i planova.

Kada je riječ o poslu i novcu, 2018. je vaša godina. Većina vaših sposobnosti će doći do izražaja još u prvom dijelu godine, pa zato pucajte na visoko. Gledajući godišnji horoskop za Ovna 2018., može se sa sigurnošću reći da nema razloga za oklijevanje kada sve što zamislite zvuči kao sjajna ideja.

Ljubav, porodični i društveni život

Ponekad, uspjeh u jednoj oblasti znači malo više angažovanja u drugoj. Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da će porodični i intimni odnosi biti zategnuti u prvom dijelu godine. U stvari, mogu i da izmaknu kontroli. Budite spremni da čvrsto držite u rukama čak i najmanju nesuglasicu vezanu za porodicu ili voljenu osobu.

Ignorisanje malih znakova upozorenja može dovesti do velikih problema. Ako želite harmoniju 2018, budite spremni da razgovarate o problemima. Budite voljni da rješavate probleme koji nailaze, ne prepuštajte ništa slučaju. Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da postoji realna mogućnost da, ukoliko prevaziđe dramatične trenutke u prvom dijelu godine na ljubavnom planu, ostatak godine neće nailaziti na prevelike prepreke.

Zdravlje

Godišnji horoskop za Ovna 2018. pokazuje da stvari izgledaju sjajno u pogledu zdravlja. Iskoristite ovo stanje da još više vježbate svoje tijelo, srce i um. Hranite se zdravo, vježbajte i obezbijedite svom organizmu dovoljno sna.

Ovo je godina kada možete da se isprobate u novom sportu o kom ste u posljednje vrijeme razmišljali ili da odvojite malo vremena za sebe i izbacite negativnu energiju u teretani. Pronađite način da kanališete tu energiju, brinite o svom tijelu i 2018. će se pokazati kao dobra godina za vaše zdravlje.

BIK

Tvrdoglav, ali strpljiv, Bik je uvijek spreman da preživi oluju. Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da će mu ove osobine pomoći tokom težih razdoblja 2018. Prvi dio godine će donijeti borbu za posao i novac, dok će zdravstveni problemi takođe izazvati konfuziju tokom cijele godine.

Dobra vijest je da su ljubav i intimnost sve vrijeme na vrhuncu, što će omogućiti Biku da ima stalnu podršku. Izazovi će ga i ove godine dovesti do ličnog rasta i promjene, a sve vodeći ka pozitivnim ishodima.

Posao i finansije

Prema godišnjem horoskopu za Bika 2018, najvećeg neprijatelja na poslu kog će Bik imati je samog sebe. Čak i ako svjetska ekonomija izaziva napor i zbrku, nema potrebe da se to internalizuje. Brige o svemu, o poslu ili dugovima, vašoj budućnosti neće mnogo pomoći.

Umjesto toga, skoncentrišite se na svoje najbolje kvalitete i vjerujte da ste u stanju da odradite odličan posao. A ako ne možete, preduzmite nešto! 2018. je dobra godina za Bika za učenje novih vještina i razvoj sposobnosti.

Možda ćete se iznenaditi – mjeseci od januara do maja su stvoreni za uspjeh. Ne dozvolite sebi da zbog sumnje u sebe izađete iz igre.

Ljubav, porodični i društveni život

Ono što je sigurno je da ćete ove godine dobiti punu podršku prijatelja, porodice i voljenih. Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da će u ovoj godini romantika biti sve vrijeme na vrhuncu. Vaša sposobnost da komunicirate, povjerite se i otvorite svom partneru doprinosi učvršćivanju vaših odnosa.

Takođe, i povjerenje koje imate jedno prema drugom je ključni dio vaše veze. Ako ste tek na početku, ne žurite što prije u intimu, već se što bolje upoznajte. Pustite da se strast malo ohladi i omogućite stvarima da se dešavaju polako. Imate više nego dovoljno prijatelja, a upoznaćete i nove u periodu mart-juni.

Zdravlje

Za Bika rijetko da postoje izazovi kojima ne mogu odgovoriti. Bikovi su poznati po tome što su tvrdoglavi, oni nikada ne odustaju. Zato iskoristite tu svoju osobinu ove godine ako budete primorani da se borite za svoje zdravlje. Pristupite zadatku logički. Šta je ono što uspjeva? Šta ne? Radite više od onoga što daje pozitivne rezultate i eliminišite sve ono što ne daje.

Godišnji horoskop za Bika 2018. pokazuje da bi to moglo značiti da se odreknete nekih zadovoljstava, na šta niste u potpunosti spremni, ali kada je u pitanju zdravlje, krajnje je vrijeme da se odreknete nezdravih navika. Ne dozvolite da tvrdoglavi stav radi protiv vas.

BLIZANCI

Ovaj znak je poznat po tome što stalno mijenja mišljenje, ali ove godine Blizanci neće imati mnogo tema za diskusiju. Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da su stvari prilično jasne. Biće tu i tamo nekih napada na vašu karijeru, ali u većini slučajeva neće uticati na vašu finansijsku situaciju. Vaš ljubavni život će biti zadovoljavajući i neće zahtjevati nikakve značajne promjene.

Vašem zdravlju će biti potrebno malo održavanja, tako da ćete morati da uzmete u obzir osnovnu brigu o sebi. Drugim riječima, Blizanci, imate ispred sebe godinu gdje je put prilično očigledan, tako da možete da pronađete svoj mir.

Posao i finansije

Blizanci, pripremite se. Kada počne 2018., naći ćete se na meti na radnom mjestu. Ljudi će dolaziti po ono što imate i daće sve od sebe da vam to i uzmu. Ostanite jaki. Glavu gore, uradićete dobar posao i ne ustručavajte se da se sami pohvalite.

Skrenite pažnju na sebe nadređenima koliko doprinosite poslu, tako da oni sa sabotažom na umu ne uspiju u svojim naporima da vas potkopavaju. Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da će dobar dio godine biti nepredvidiv i zahtijevan, ali vas očekuje veliki profesionalni napredak u novembru ili decembru.

Ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da, kada je riječ o odnosima, vi ste ona uobičajena, neodlučna osoba. Ovo nije godina da se donose velike odluke, ali stalno ćete vagati prednosti i mane vaše veze. Šanse su velike da ćete željeti da promijenite život od januara do juna, ali to premišljanje će samo donijeti stres.

Evo jednog savjeta Blizancima: može biti mnogo bolje ako cijenite ono što imate. Imate odlične prijatelje, porodicu i međuljudske odnose! Dakle, potrebno vam je vrijeme da to i primijetite. Razvijajte ove odnose. Usporite malo, osjetite miris cvijeća i prestanite da mislite da je trava zelenija na drugom mjestu. Umjesto toga, uživajte u luksuzu mira u odnosima koji vam donosi 2018. godina.

Zdravlje

Godišnji horoskop za Blizance 2018. pokazuje da će biti nekih uspona i padova što se tiče zdravlja, tako da je dobro da to imate na umu. Ne odlažite osnovne stvari do posljednjeg trenutka, kao što je posjeta ljekaru.

Pregled ljekara može brzo da vam riješi probleme ako se oni pojave. Srećom, imate divnu podršku osoba koje vas okružuju i na njih se možete osloniti kada god vam je potrebna pomoć. Samo se nemojte ustručavati da tražite ono što vam treba.

RAK

Ovo je uzbudljivo vrijeme za Raka! Godišnji horoskop 2018. pokazuje da će život možda djelovati pun misterije i intrige za preosjetljive Rakove. Iako će se stvari možda dešavati malo presporo za vaš ukus, Rakovima će 2018. donijeti interesovanje za učenje, kreativnost i mnogo novih mogućnosti.

Posao i finansije

Rakovi, vi vjerujete da je to što radite ispravno. Zato može biti veoma frustrirajuće kada vas zaobiđu pozitivni poslovni rezultati. Kada 2018. počne, vi ćete se osjećati kao da ste na vrhu svijeta u profesionalnom smislu. Godišnji horoskop za Raka 2018. pokazuje da će se u prvom dijelu godine poslovni problemi nakupljati.

Nagrade će otići onima koji su već uložili dosta vremena i energije da bi postigli ono što žele. Ako niste uložili u posao, biće vam teško da gledate kako su drugi uspješni. Sa jedne strane, znaćete da je to jedino fer. U stvari, ispravno je što će drugi uspjeti. Sa druge strane, moraćete da razmislite o postupcima koji su vašu karijeru skrenuli sa puta.

Preispitajte se i shvatite na čemu treba poraditi još više da biste ostvarili uspjeh u drugom dijelu godine. Ne brinite – ovo ne znači da 2018. nema šta da vam ponudi. Godišnji horoskop za Raka 2018. pokazuje da će tokom ljeta vaše finansije biti dobre, ali možda ne u onoj mjeri u kojoj ste se nadali.

Ljubav, porodični i društveni život

Početak godine bi mogao da bude pun iskušenja. Odnosi koje ste pokušavali da popravite ili poboljšate mogu lako da krenu u suprotnom smjeru, a sve na osnovu jedne nepažljive riječi. Tokom ovog perioda, shvatite da od vašeg ponašanja sve zavisi. Budite pažljivi sa riječima i pokušajte da vježbate strpljenje.

Zapamtite, vi niste uvijek u pravu. Posvetite više vremena slušajući svog partnera i zajedno radite na tome da shvatite vaše međusobne potrebe. Ulaganje u ljubav je obavezno u prvom dijelu kalendarske godine ako želite da učvrstite vaš harmoničan odnos.

Zdravlje

Uvijek emotivan, Rak je često samom sebi najgori neprijatelj kada je zdravlje u pitanju. Godišnji horoskop za Raka 2018. donosi dobre i pozitivne emocije, a zdravlje bi trebalo da ostane jako dobro ako se stres svede na minimum. Kao i uvijek, odmarajte se dovoljno i ugađajte maksimalno sebi u danima kada vam se čini da ne možete da postignete sve.

LAV

Na mnogo toga ćete biti ponosni! Godišnji horoskop za Lava pokazuje da ste naporno radili i da ćete vidjeti ostvarenje svog napornog rada u karijeri. Otvaraju se mnoge mogućnosti, ljudi će vam se diviti za genijalnost, a možda čak i predložiti nove poslovne poduhvate. Činiće vam se kao da vam se svi sa strane dive, osim osoba najbližih vama.

Da biste održali sklad 2018. godine, potrebno je vremena da uspostavite ravnotežu u svom životu. Ne vrti se cijeli svet oko vas, iako imate mnogo kvaliteta.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Lava pokazuje da će 2018. početi veoma burno! Promocije, priznanja, pažnja … sve stvari za koje Lav živi. Ovakva vrsta uspjeha će se nastaviti tokom cijele godine, što je dobro, imajući u vidu nove ideje ili nastavak projekata koje ste zanemarivali u posljednje vrijeme.

Započinjanje novog posla ili poboljšanje starih odnosa može donijeti veliki uspjeh.

Najbolji savjet za 2018. je da nastavite da tražite nove mogućnosti, zato što možete jako puno od toga dobiti. Ako nešto ne ide kako treba, ne gubite vrijeme.

Pristupite iz drugog ugla. Godišnji horoskop za Lava 2018. pokazuje da ćete imati puno uspjeha u ovoj godini, tako da, ako se jedna opcija zatvori, ne nervirajte se. Otvoriće se nova.

Ljubav, porodični i društveni život

Lav ponekad može da bude kralj drame. Imajte ovo na umu ako vaša veza krene nizbrdo na početku 2018. Ne mora biti vašom krivicom. Ali je teže da volimo druge ako trošimo previše vremena voleći sebe. Morate obraćati mnogo više pažnje na vaše voljene. Skrenite pažnju sa sebe neko vrijeme. Godišnji horoskop za Lava 2018. pokazuje da ljudi neće imati mnogo saosjećanja za vas i da će vaša veza imati poteškoća u prvoj polovini 2018.

Moraćete da se oslonite isključivo na sebe ukoliko želite da riješite probleme. Ili još bolje, ne preuveličavajte stvari. Ako postoji problem, riješite ga i krenite dalje. Promjena vaše reakcije na probleme ili više ljubavi sa vaše strane nego obično će pomoći da se vaša porodica, prijatelji i najbliži vrate tamo gdje bi trebalo da budu – pored vas.

Zdravlje

Vitalni i moćni, služiće vas odlično zdravlje. Jedite zdravu hranu, vježbajte ili se što više opuštajte. Odmor je ključ u 2018. godini. Dešavaće se toliko stvari da ćete biti u iskušenju da preskočite odmor i vježbe, ali kada to uradite, osjetiti ćete efekte. Zapamtite da je za zdravlje najbitnija umjerenost u svemu.

DJEVICE

Stabilnost je uvijek dobro došla za Djevice. Godišnji horoskop za Djevicu 2018. pokazuje da će u ovoj godini dostići maksimum na mnogim poljima. Sve će biti lako, jednostavno i upravo onako kako želite, ali nećete imati ni previše avantura. To je u redu!

Uzbuđenje nije uvijek dobra stvar. Uživajte u jednostavnosti i radosti koju vam 2018. može donijeti. Koncentrišite se na građenje karijere i učvršćivanje veze na duge staze, ali takođe i cijenite osnovna zadovoljstva koja će vam život pružiti. Godišnji horoskop za Djevicu 2018. pokazuje da ćete naći radost u svemu ove godine.

Posao i finansije

U 2018. godini, važno je da prestanete da požurujete stvari. Godišnji horoskop za Djevicu 2018. pokazuje da ovakva vrsta nepažnje može da dovede do ozbiljnijih problema u karijeri i finansijama. Umjesto toga, potrebno je vrijeme da provjerite da li ste sve uradili kako treba. Ako postoje labave strane na poslu, mogu da izazovu profesionalne probleme, pa ih zato što prije učvrstite.

Provjeravajte dokumenta i to dva puta. Ne žurite u bilo koju vrstu dugoročnog rešenja ove godine, jer možete uletjeti u nešto što će izazvati probleme u godinama koje dolaze. Poslujte preko advokata, računovođa i stručnjaka ove godine.

Godišnji horoskop za Djevicu 2018. pokazuje da će vaša karijera zabilježiti stalan napredak od početka marta, ali ako pokušavate da ubrzate stvari, možda propustite još veće mogućnosti. 2018. ima mnogo nagrada za Djevicu – zato vježbajte povjerenje i slijedite pravila.

Ljubav, porodični i društveni život

Godišnji horoskop za Djevicu 2018. pokazuje da će početkom godine Djevice doživjeti razdor u intimnim odnosima. Biće potrebno vrijeme da riješite probleme. Ne očekujte da se stvari jednostavno riješe, samo zato što želite sve odjednom. 2018. će biti idealna godina da poradite na interpersonalnim odnosima uz stručnu pomoć ili podršku grupe.

Kada dođe juni, bićete u mnogo boljoj poziciji što se tiče davanja i primanja ljubavi. Prijatelji i porodica će biti tu tokom cijele godine. Posvetite vremena ljudima koji vas vole i dobićete puno zauzvrat.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, nemate razloga za brigu. Zdravlje će biti dobro. Ostanite u formi, jedite zdravu hranu i poradite još malo na sticanju zdravih navika. Ako vam dosadi takav stil života, oprobajte se u nekom novom sportu i osjetićete mnoge prednosti redovnog vježbanja.

VAGA

Kod Vage, stabilnost i ravnoteža su veoma važni. Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da će ovo biti velika godina, jer donosi toliko toga. To će inspirisati Vage da se dalje razvijaju i isprobaju nove stvari.

Budite spremni za neke sitne probleme na početku godine, pošto će biti izazova u pogledu karijere, ali to nije ništa što je nemoguće prevazići. Sigurno će se pojaviti neka posebna osoba koja će se truditi da zadobije vašu pažnju, ali držite strasti pod kontrolom. Ne želite da obećanje prave ljubavi sagori u plamenu ove romanse.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da će vas mnoge stvari sustići. Loša finansijska odluka ili jednostavno loš tajming će izazvati nemir na poslu. Ne paničite.

Koristite svoju sposobnost da sporo i stabilno rješavate probleme. Da biste se vratili na pravi put, biće potrebno da preuredite neke stvari, što podrazumijeva planiranje, koje vam dobro ide. Uprkos teškom početku, stres oko finansijskih odluka će vas motivisati da se potrudite i da napokon počnete da napredujete u svim oblastima života.

Ljubav, porodični i društveni život

Nova romansa samo što se nije rasplamsala! Ponekad vas previše strasti može dovesti do panike. Međutim, želja za posjedovanjem nije uopšte romantična.

To treba da kontrolišete. Ako se osjetite preplavljeni ljubavlju, ne stežite obruč previše. Usporite malo i opustite se. Vježbajte povjerenje kako u romantičnim, tako i u platonskim vezama ili budite spremni za nesuglasice u ljetnjim mjesecima. U smislu pronalaženja prijatelja ili nove ljubavi, budite otvoreni za sve. Godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da, bez obzira na put koji izaberete, mir i harmonija će preovladavati tokom novembra i decembra.

Zdravlje

Dok god se fokusirate na balansiranje svog života ove godini, godišnji horoskop za Vagu 2018. pokazuje da neće biti zdravstvenih problema. Saturn dolazi da pomogne da se stvari stabilišu i povrati energiju i snagu. Ove godine ćete lakše ignorisati želju da radite više nego što možete.

ŠKORPIJE

Škorpije, odlučni ste da se stvari odvijaju onako kako ste vi zamislili. Ako ne bude tako, smješićete se spolja, a ključati iznutra, dok ne riješite problem. Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da će vam ova godina pružiti puno zadovoljstava. Stvari će zaista ići vama na ruku, posebno u pogledu veza i karijere. Dakle, osmijeh na lice i uživajte u 2018.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da će ova godina donijeti balans na svim poljima. Biće veoma uspješnih poslova, a produktivnost bi bila bolja kada bi mentalna snaga pokrenula volju na više akcije. Jupiter će vas podstaći da želite da promijenite neke stvari, da vam zaista promjena bude neophodna. Zato, ako ste nezadovoljni, promijenite nešto. Vrijeme je da preispitate polja u kojima ne napredujete i da rizikujete da pokrenete stvari na bolje.

Vaša kreativnost će dostići vrhunac u ovoj godini, tako da možete skupiti hrabrost da isprobate sve lude ideje koje vam padnu na pamet.

Ljubav, porodični i društveni život

Škorpije, strast i ljubav nikada nisu bili problem za vas. Vama je uvijek jasno šta želite i obično to lako i dobijete. Osobina koja vam ponekad nedostaje je druženje i povezivanje sa ljudima i u 2018. vrata za tu opciju će vam biti širom otvorena. Ako ste introvertni, vaš partner će vas zamoliti da se otvorite. Učinite to.

Ove godine ćete biti puni zanosne energije i kreativnosti. Prenesite nešto od ove energije na međuljudske odnose i bićete iznenađeni napretkom koji možete ostvariti. U početku će vam biti neprijatno, pa čak i zastrašujuće. Držite se. Godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da ćete biti nagrađeni. Ako ste bez partnera, što nikada kod vas ne traje dugo, budite strpljivi i sačekajte da se pojavi jedna posebna osoba.

Zdravlje

Nakon naporne 2017, godišnji horoskop za Škorpiju 2018. pokazuje da ćete ući u novu godinu malo iscrpljeni. Dozvolite svom tijelu da se oporavi i dajte mu vremena za to. Kao što možete vidjeti iz drugih oblasti u svom životu, 2018. će vam donijeti strast i kreativnu energiju za koju ne morate da se borite na način na koji ste morali u 2017.

Međutim, ta energija će doći samo ako niste previše iscrpljeni da je primite. U prvom dijelu godine morate da vjerujete da je kreativnost odmah iza ugla i zato se opustite, meditirajte i dobro odmorite. Vitalnost će se vratiti uskoro.

STRIJELAC

Godišnji horoskop za Strijelca 2018. pokazuje da je ova godina puna vedrine! Iako će biti nekih uspona i padova, opšti pozitivan stav Strijelca će održati stvari pod kontrolom. Ako ne ide uvijek sve kako treba, ne plašite se da potražite pomoć od onih koji imaju iskustva i mogu da vam pomognu. Okretanje ka iskustvu je najbrži način da naučite.

Kad se suočite sa nevoljama kojih će možda biti u 2018, budite spremni da učite iz njih i napredujete. Na taj način ćete imati mogućnost da se mijenjate i rastete kao ličnost.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Strijelca pokazuje uspone i padove. U prethodnoj godini bilo vam je važno da napredujete u pogledu karijere i finansijskog statusa. U 2018. godini, Strijelcu će biti naporno toliko planiranje. Nasuprot tome, buduće planiranje i trud ćete ostaviti po strani.

Godišnji horoskop za Strijelca 2018. pokazuje da, dok god ste skoncentrisani na zadovoljstvo, sve će biti u redu. Ukoliko niste, morali biste da se potrudite da održite svoj posao i spriječite nazadovanje u karijeri.

Ljubav, porodični i društveni život

Lojalan u svemu, Strijelac ponekad želi da sazna ko su osobe koje nisu u njegovom taboru. Godišnji horoskop za Strijelca 2018. pokazuje da će ovo biti problematična godina, u pogledu porodičnih odnosa i prijateljstva. Međutim, možda nije loše saznati na koga možete da računate. Što se tiče vas, bićete u maksimalnoj formi u 2018., sa svim kvalitetima koje čine Strijelca tako privlačnim.

To može izazvati ljubomoru kod pojedinih prijatelja koji se osjećaju ugroženim u vašoj blizini. Nemojte donositi nikakve važne odluke, ali nemojte se ni ograničavati. Sprijateljite se sa kim želite. To je vaš život. Pa ipak, udaljite se od prijatelja koji imaju zajedljive komentare. Do kraja godine, vaši pravi prijatelji će i dalje biti u blizini. Kao i jedna posebna osoba.

Zdravlje

Sada kada se Pluton povlači, godišnji horoskop za 2018. pokazuje da će zdravstveno stanje Strijelca biti mnogo bolje ove godine. Nažalost, moraćete da potrošite dio godine da biste popravili zdravstveno stanje iz prethodnog perioda. 2018. je idealna godina da uspostavite normalan san, redovno vježbate i zdravo se hranite.

Biće potrebno više mjeseci da vratite ravnotežu svom organizmu, zato krenite od početka godine i mijenjajte sve što ne doprinosi vašoj cjelovitosti. Razmislite o uzimanju vitamina kao dodatak zdravoj ishrani. Budite istrajni u tome da vježbate bar pola sata dnevno. Vaše mentalno zdravlje se dosta borilo prošle godine i vježbe će puno pomoći da se vratite u dobru formu. Ova godina će zahtijevati mnogo energije od vas, zato obezbijedite sebi miran san i psihički odmor.

JARAC

U svijetu Jarca, nezavisnost je ključna riječ. Vi znate šta želite i imate malo strpljenja da čekate da vam neko drugi dozvoli da to i dobijete. Ova godina će vam dozvoliti lijep odmor od borbe, jer godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da ćete dočekati uspijeh kao rezultat prethodnog napornog rada.

Možda ćete osjećati društveni pritisak zbog želje da provedete kvalitetno vrijeme sa samim sobom, pa se zato potrudite da izbalansirate te dvije strane. Uživajte u vremenu koje ste odvojili za sebe, ali uživajte i u druženju sa drugima, jer ćete samo tako stvoriti pozitivnu atmosferu i mir.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da je povjerenje na vašoj strani u 2018, zahvaljujući uticaju Sunca na svako polje vašeg života. Po običaju, ljudi će vas nadgledati i pitati se kako sve postižete. Ne dozvolite da to utiče na vaš napredak. Dobra vijest za sve ostale je da ćete biti naročito otvoreni. Bićete spremni da podijelite svoje tajne, svoju energiju i uspijeh. Samo budite oprezni.

Postoji razlika između rada u timu i žrtvovanja svog napora da biste ostali popularni. Budite svjesni onih koji pokušavaju da ukradu plodove vašeg truda. Naravno, ne treba previše da brinete, jer svi znaju da ste vi onaj koji pokreće stvari.

Ljubav, porodični i društveni život

U pogledu društvenog života, Mars će malo uticati na vas u 2018. godini. Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da će početak uticaja Marsa učiniti da ne budete društveni kao obično, pa čak i mrzovoljni. Ljudi će biti začuđeni vašim kratkim fitiljem ili nedostatkom želje za izlascima ili proslavama. Socijalizacija sa pozitivnim ljudima je zapravo veoma važna zbog energije koju ste potrošili u prethodnoj godini.

Godišnji horoskop za Jarca 2018. pokazuje da ove godine treba da se fokusirate na revitalizaciju i oblasti koje su bitne, umjesto da gubite energiju na nevažne stvari. Do jeseni ćete bolje razumjeti kako da nađete ravnotežu u životu. Savladavanje unutrašnjih strahova će vas učiniti sposobnijim i u drugim oblastima vašeg života. Nemojte očekivati velike korake na interpersonalnom nivou ove godine ukoliko ne radite na sebi i kultivišete svoju ličnost.

Zdravlje

Vrijeme je da preispitate svoj stil života, prema godišnjem horoskopu za Jarca 2018. U prošlosti ste se provlačili ne obraćajući pažnju na zdravlje. Ipak, moraćete da promijenite brigu o sebi. Psihički, moraćete da se borite sa uticajem Saturna. Ako obratite pažnju na ono što je potrebno vašem tijelu, onda je to odgovarajuća ishrana, vježbanje i odmor.

U svakom slučaju, naći ćete mir i životnu ravnotežu do jeseni. Samo je pitanje da li želite da potrošite ovu godinu boreći se sa sobom, ili trudeći se da popravite zdravstveno stanje.

VODOLIJA

Vodolija je poznata po dopadljivom, prijateljskom karakteru. Neke od osobina koje privlače ljude oko vas su vaša iskrenost i ljubaznost. Takođe, ljudi imaju povjerenja u vas, jer nikada ne otkrivate tajne koje vam povjere. Dio vaše popularnosti leži i u vašoj želji za nezavisnošću, što može učiniti da djelujete neuhvatljivo i misteriozno s’ vremena na vrijeme. Takođe, ljudi mogu da osjećaju kao da vas zaista ne poznaju. Pa ipak, to je u redu. Iako lako privlačite druge, vama je potpuno ugodno da budete okrenuti sebi.

Godišnji horoskop za Vodoliju 2018. pokazuje da vaša interesovanja leže u razotkrivanju misterija života. Najviše ćete pokazati interesovanje za ljude koji mogu u vama da pobude kreativne ideje. Nisu vam potrebni drugi u mjeri u kojoj ste vi potrebni njima, što može dovesti do sukoba, kada je riječ o ličnim vezama. Godišnji horoskop za Vodolije 2018. pokazuje će ova godina biti veoma povoljna, zahvaljujući interakciji planeta. Spremite se za mirnu godinu, u kojoj ćete ubirati plodove svog prethodnog truda.

Posao i finansije

Godišnji horoskop za Vodoliju 2018. pokazuje da će ove godine ubirati plodove iz minulog rada. Možda nećete doživjeti spektakularan finansijski uspjeh, ali ćete svakako napredovati. Ako neki projekti ne naiđu na podršku, to će vas samo podstaći da istupite sa novim i svježim idejama i budete bolji nego prije. Najbolje je da započnete nove projekte krajem proljeća ili da dalje razvijate one koji su počeli da rastu.

Zapamtite, korov može da ubije ono što pokušavate da uzgajate. Neptun još uvijek obituje u vašoj kući novca ove godine. Oslobodite se starih ideja, uložite u nove. Potrudite se da ostavite dugove iza sebe, kao i poteškoće i probleme da biste napravili mjesta za buduću produktivnost.

Ljubav, porodični i društveni život

Ovo je godina za promjene. Često Vodolije izbjegavaju romantične ili intimne odnose na duge staze u korist svoje nezavisnosti. Zahvaljujući kretanju Neptuna, kako pokazuje godišnji horoskop za Vodoliju 2018., vaša osjetljiva priroda će čeznuti za životnom lekcijom koju pravo vezivanje može donijeti. To znači da ćete vezi u kojoj ste se našli dati šansu da postane dublja i smisaona.

Venera će vas podstaći da uživate u zadovoljstvima i u novoj, dubljoj prisnosti sa partnerom. Do jeseni, mogućnost da otvorite svoje srce zauvijek je velika. Ne plašite se da predate cijelog sebe u tom periodu. Možda ste još uvijek nespremni da se posvetite nekome u potpunosti, ali je i vrijeme da se oslobodite unutrašnjih strahova. Vaša mirna priroda će vam i ovog puta pomoći da postignete zajedništvo.

Zdravlje

Zdravom tijelu je potreban smiren um. Kad vaš unutrašnji svijet počne da se smiruje, tek tada ćete osjetiti efekte povratka energije. Osjetićete direktnu korelaciju između vitalnosti i mentalnog napretka. Nastavite da radite na unutrašnjem miru i spokojstvu i trudite se da izbacujete stres na dnevnom nivou kroz relaksaciju. Nema mjesta za zabrinutost za Vodolije u 2018. godini, zato što mirno stanje vašeg uma neće tolerisati odvlačenje pažnje sa pozitivnog stava.

RIBE

2018. godina je novčić sa dvije strane za Ribe! Godišnji horoskop za 2018. pokazuje veliki uspjeh kada su u pitanju sva polja osim međuljudskih odnosa. Karijera, novac i želja da učite i razvijate svoje sposobnosti će obilježiti prvu polovinu godine. U drugoj polovini 2018. biće potrebno da uložite mnogo više napora i truda kako biste stvari održali pod kontrolom.

Ali, to je u redu. Ribe nikada nije bilo strah od napornog rada. Kada je riječ o međuljudskim odnosima, Ribe će u 2018. imati malo više izazova. Mnoga pitanja će zahtijevati da odvojite više vremena kako biste razumjeli probleme i riješili ih. Dobra vijest je da umijete da shvatite da su poteškoće zapravo izazovi koji vas čine jačim i boljim. Osjetljive, a borbene, osobe rođene u znaku Ribe će dočekati mir u 2018. godini.

Posao i finansije

Vaš naporan rad će se napokon isplatiti, kako pokazuje godišnji horoskop za Ribe u 2018. U ranijim delu godine, najverovatnije ćete dobiti novčani podsticaj. Ako niste otpočeli neki novi projekat, nije bitno. Sreća će vas stalno pratiti u finansijskom smilsu, pa se zato ne treba opterećivati.

Sve dolazi na svoje mjesto, i u trenucima kad mislite da je sve izgubljeno, nećete biti ni svjesni kakve vas sve mogućnosti okružuju. Pa ipak, najbolji dio godine za poslovanje je prvi kvartal, dok će u kasnijem periodu vaš uspjeh biti propraćen problemima. Budite spremni da vrijedno radite, jer će prvi period lakog uspjeha bez prevelikog napora brzo proći.

Ljubav, porodični i društveni život

Što se tiče porodice i prijatelja, sve je u redu. Imaćete udobnost i bliskost, ali morate i vi uložiti više truda u prijateljstva i odnose sa ljudima. U julu, vaša veza će naići na poteškoće. To će biti dobar trenutak za prevrednovanje vašeg odnosa. Da li se u njemu osjećate dobro? Ako je odgovor ne, onda morate da sagledate ono što dajete ili dobijate za uzvrat.

Problemi leže u jednom od vas. Odvojite vremena da biste saznali odakle potiču problemi i pokušajte da ih riješite. Iako će biti prostora za nesporazume i u septembru i oktobru, važno je da stalno ulažete ljubav, nježnost i povjerenje u vašu vezu. Ako stvari krenu nizbrdo, shvatićete da li možete da računate na osobu sa kojom ste u vezi.

Zdravlje

Lako je da se osjećate dobro kada vam u životu ide sve kako treba! Posle napornog posla koji ste odradili, zaslužili ste priznanje. Ali, ne dozvolite da se samo prepustite zadovoljstvima. Morate stalno voditi računa o ispravnom načinu života kako ne biste ugrozili svoje zdravlje. Uprkos uspjehu koji ćete iskusiti na početku godine, budite umjereni u svemu. To će biti ključna rečenica ukoliko želite da budete zdravi u 2018. godini.

Izvor: tt-group.net

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA