POPULARNI PJEVAČ DANAS PUNI 72 GODINE: Sada je konačno otkrivena TAJNA o njegovom odnosu sa Goranom Bregovićem!

Show
POPULARNI PJEVAČ DANAS PUNI 72 GODINE: Sada je konačno otkrivena TAJNA o njegovom odnosu sa Goranom Bregovićem!
.

Željko Bebek prvi pjevač grupe "Bijelo Dugme" može se pohvaliti bogatom karijerom, ali i još bogatijim životom. Danas puni 72 godine, a kada se osvrne za sobom bilo je tokom svih tih godina puno uspona i padova. Međutim, svaki mu je poslužio da krene dalje i bude jedan od najcjenjenijih muzičara na ovim prostorima.

S uživanjem govori o samim počecima "Bijelog dugmeta", godinama kada je on pjevao i pjesmama koje je iznio. Sviđa mu se što većina publike i dalje misli da je on bio najbolji pjevač proslavljene grupe.

- Da nisu to mislili o meni, ne bih ja uspio da imam solo karijeru. Goran je tad napravio neke dobre pjesme, ja sam to iznio na svoj način i to mi je osiguralo put za kasnije. Ti počeci su mi donijeli da i danas živim od muzike i uživam u njoj - rekao je tada Bebek za "Blic" i dodaje da poslije odlaska iz grupe više nije osjećao nikakvu povezanost s njom, niti s Goranom Bregovićem.

- Mislim da svi već znaju sve o mom i Goranovom odnosu. Nismo mi nikad bili dobri prijatelji, ali smo bili odlični saradnici. U nekom trenutku putevi su nam se razišli, da bismo se slučajno sreli te 2005. godine, imali smo ta tri koncerta i to je bilo to. Poslije toga je sve isto, kao što je bilo i prije toga. Niti zanimam ja Bregovića, niti on zanima mene - iskren je Bebek, koji, međutim, nije želio da da precizan odgovor na pitanje o navodnoj zabrani da pjeva pjesme Bijelog dugmeta.

- Na to pitanje treba da odgovori Bregović. On zna da li je to uradio ili nije. Mene to ne zanima, ja i dalje pjevam pjesme koje sam ja stvorio – rekao je Željko.

 

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite