POTRAGA ZA NESTALIM MLADIĆEM PROŠIRENA DO DOBOJA: Na terenu veliki broj volontera kao i pripadnici navijačkih grupa FK Sarajevo i FK Željezničar!

Crna hronika
POTRAGA ZA NESTALIM MLADIĆEM PROŠIRENA DO DOBOJA: Na terenu veliki broj volontera kao i pripadnici navijačkih grupa FK Sarajevo i FK Željezničar!
.

Od ranih jutarnjih sati pripadnici Federalne uprave CZ, Kantonalne uprave CZ, Republičke uprave CZ, te ostali spasioci nalaze se na terenu u potrazi za nestalim Aldinom Mulićem koji je pao u rijeku Miljacku u noći sa utorka na srijedu.

Ekipama civilne zaštite i gorske službe priključili su se i volonteri s ciljem bržeg pronalaska tijela nestalog mladića.

Glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač za N1 je kazala da je mjesto rukovođenja akcije uspostavljeno u Visokom.

"100 pripadnika FUCZ jutros je na terenu, a trenutno je s njima i 60 volonera u Visokom. Oni su raspoređeni u osam grupa i radit će zajedno sa pripadnicima FUCZ-a kako se ne bi ugrozila bezbjednost volontera", rekla je za N1 Majda Kovač.

Ono što je bitno naglasiti jeste podatak da je potraga danas proširena do Doboja.

"Radi se od ušća Miljacke u Bosnu prema Visokom, a odatle prema Kaknju, Zenici i Doboju. Akcijom rukovodi direktor FUCZ-a Fahrudin Solak", dodala je glasnogovornica FUCZ-a.

Od Visokog do Doboja na terenu su pripadnici FUCZ-a sa specijalnom jedinicom policije MUP-a ZDK i pripadnici Republičke uprave civilne zaštite, dok akciju potrage od mjesta nesreće u Sarajevu do Visokog rukovodi Kantonalna uprava civilne zaštite uz pomoć Federalne uprave policije.

Potrazi će se danas pridružiti i pripadnici navijačkih grupa FK Sarajevo i FK Željezničar koji su najavili pomoć porodici nestalog mladića.

Podsjetimo, tijelo drugog nestalog mladića Irhana Foče pronađeno je u četvrtak kod Visokog.

 

(N1)

Ne propustite