Čuvajte se kineskog bijelog luka: Pogledajte kako ga prepoznati!
Neki od vas sigurno misle da je taj bijeli luk uzgajan u njihovoj zemlji, ali zapravo je on uvezen iz Kine.
Također, ne vjerujte ”organskom” certificiranju kad vidite “organski” bijeli luk uvezen iz Kine.
Zašto bi se trebali čuvati kineskog češnjaka?
-Zato što se kineski bijeli luk izbjeljuje!
-On se šprica s kemikalijama da bi se zaustavilo klijanje, da bi postao bjeliji i da bi se uništili insekti.
-Ovaj bijeli luk se uzgaja u netretiranim otpadnim vodama i efektivnom metil bromidu koji služi kao fungicid.
-Uvelike je fumigiran s metil bromidom koji je vrlo otrovna tvar, i on uništava insekte. On može dovesti do vrlo ozbiljnih zdravstvenih problema, oštetiti dišne puteve i središnji živčani sustav, a može čak i izazvati smrt.
-Ostali opasni spojevi u kineskom bijeli luk su olovo i sulfati.
Ovako možete uočiti razliku između domaćeg prirodnog uzgojenog svježeg bijelog luka i uvoznog iz Kine.
-Domaći bijeli luk ima korijen ostavljen na dnu.
-Domaći bijeli luk je teži od uvoznog (na isti volumen).
-Domaći bijeli luk je pun okusa naspram kineskog.