Najfatalnije dame bivše Jugoslavije: Za njima su svi uzdisali, a one danas izgledaju ovako

Show
Najfatalnije dame bivše Jugoslavije: Za njima su svi uzdisali, a one danas izgledaju ovako
.

Ksenija Pajić - hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica, rođena u Rijeci, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine. Nakon diplomiranja provela je dvije sezone u Teatru u gostima gdje je igrala glavne uloge. Još kao studentkinja počela je da radi na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostvarila je veliki broj zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i na televiziji.

Suzana Mančić - srpska je glumica, pjevačica i TV voditelj. Karijeru je započela pjesmom "Ogledalce, ogledalce“ sa nepunih 18 godina. Kasnije se oprobala kao voditelj zabavnih emisije, dugo godina je vodila TV emisiju gdje su se izvlačile dobitne Loto kombinacije zbog toga je i dobila nadimak "Loto djevojka".

Neda Ukraden - je rođena u Imotskom, a karijeru u zabavnoj muzici počela je u Bosni i Hercegovini 70-ih godina, a 80-ih je bila jedno od najvećih imena jugoslovenske popularne muzike. Tokom višedecenijske karijere sarađivala je sa najeminentnijim domaćim autorima, kao što su: Đorđe Novković, Rajko Dujmić, Đelo Jusić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Zrinko Tutić i Nikola Borota - Radovan. Živi u Beogradu i ima ćerku i troje unučadi. 

Mira Furlan - Mira Furlan je hrvatska glumica koja trenutno živi u SAD. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije. U Sjedinjenim Državama je poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno fantastičnoj seriji Babilon 5 i po ulozi Danijel Ruso, u seriji Izgubljeni.

Lepa Brena - jugoslovenska je folk, pop-folk i pop pjevačica i estradni menadžer. Karijeru na estradi počela je 1981. Njena popularnost u Jugoslaviji rasla je veoma brzo. Već od pojavljivanja u filmu "Tesna koža", postaje prepoznatljivo lice, veoma prisutno u medijima. Sa Sašom Popovićem je suvlasnik "Grand produkcije".

Ksenija Pajić - hrvatska filmska, televizijska i pozorišna glumica, rođena u Rijeci, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1984. godine. Nakon diplomiranja provela je dvije sezone u Teatru u gostima gdje je igrala glavne uloge. Još kao studentkinja počela je da radi na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostvarila je veliki broj zapaženih uloga u pozorištu, na filmu i na televiziji.

Beba Lončar - je jugoslovenska glumica koja je još kao učenica bila izabrana na konkursu RTB za spikerku dječjih emisija, nakon čega je uslijedio početak filmske karijere. Na filmu se prvi put pojavila sa 17 godina u Devetom krugu Francea Štiglica, a zatim postiže veliki uspjeh sa filmom Ljubav i moda. Glumila je glavne i sporedne uloge u filmovima Dvoje, Dr, Lito vilovito... Dugo je bila u braku sa Josipom Radeljakom, od koga se razvela 1994. Ima sina Lea...

Anica Dobra  - je srpska filmska i pozorišna glumica koja često glumi i u njemačkim filmovima. Dobra je od 1977. do 1981. godine živjela u Frankfurtu na Majni, u Njemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gdje upisuje Akademiju dramskih umjetnosti. Diplomirala je 1987. Živi u Beogradu, udata je i ima kćerku Minu.

Tanja Bošković - Tanja Bošković, doajen srpskog glumišta, ima preko trideset godina dugu i plodnu pozorišnu, TV i filmsku karijeru. Tokom 1974. godine glumila je u „Košavi“ a onda su se uloge nizale u poznatim ostvarenjima. Uvijek je na poseban način davala sebe i ulozi koju je tumačila otkidala komadić svoje individualnosti. Veoma popularan je njen lik Lili u filmu „Balkan ekspres“ a takođe i likovi u seriji „Priče iz radionice“ i filmovima „Policajac sa Petlovog brda“, „Rat uživo“ i „Okupacija u 26 slika“.

Neda Arnerić - Već od rane mladosti pokazivala je interes za scensku umetnost. Kao trinaestogodišnja devojčica (1966), snimila je svoj prvi film "San" i postala prva dječija filmska zvezda u bivšoj Jugoslaviji.

Od 1969. do 1974. godine živela je i radila u inostranstvu i u Jugoslaviji, kada je snimila čak 15 filmova. Od 1974. godine živi u Beogradu, a radi u Srbiji i bivšim jugoslovenskim republikama.

Bila je narodna poslanica u prvom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije (2000-2004). U dosadašnjoj karijeri, Neda Arnerić je snimila preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u pozorištu.

Ne propustite