U Mostaru održana tribina 'Glas žena protiv nasilja'

Bosna i Hercegovina
U Mostaru održana tribina 'Glas žena protiv nasilja'
.

Tribina pod nazivom "Glas žena protiv nasilja" održana je u utorak navečer u Mostaru u organizaciji Udruge "Inicijativa građanki/na Mostar", u suradnji s pet političkih stranaka (SDP, HDZ 1990, DF, SDA i HDZ BiH), izvijestili su u srijedu iz te udruge.  

 U ime organizatora prisutnima se obratila predsjednica Udruge Ifeta Ćesir-Škora koja je naglasila kako je "Inicijativa građanki/na Mostar" organizacija koja je prva uspjela organizirati ovakav tip događaja, na koji su se odazvale žene iz političkih stranaka s područja Grada Mostara.

 Napomenula je kako je ponosna na tim Udruge, ali i na žene iz političkih stranaka što su se odlučile na zajedništvo i na taj način poslale ne samo lijepu već i pozitivnu sliku iz Mostara.

 Na tribini su predstavnice navedenih stranaka govorile na teme - "Nasilje u obitelji", "Mobbing" "Trgovina ljudima", "Diskriminacija", te "Vršnjačko nasilje".

 Organizatori su naveli kako će i dalje raditi na sličnim projektima u koje će uključivati žene iz svih političkih stranaka kao i one žene koje nisu politički aktivne, prenosi Fena.

 Tribina "Glas žena protiv nasilja" održana je u sklopu međunarodne kampanje "16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja".

Ne propustite