GLASNOGOVORNICA FUCZ-a

NOVI DETALJI POTRAGE ZA NESTALIM MLADIĆIMA/ MAJDA KOVAČ ZA NOVI.BA: Potraga se može produžiti prema Visokom

Objavljeno:13.12.2017 - 12:38
A A A Times Arial

Od ranih jutarnji sati traje potraga za dvojicom mladića koji su sinoć, oko 2:30 sati, upali u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta. 

Glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač za Novi.ba je kazala kako se potraga može produžiti do Visokog. 

"Potraga se nastavlja, rafting čamci će biti privezani jednim dijelom obale. Inače će se tražiti po tzv. rolnama, slapovima. Potraga se može produžiti prema Visokom, gdje su obaviještene službe koje su uključene u potragu. I tu se vrše pripreme ukoliko bude potrebe da se potraga proširi i nastavi." - kazala nam je Majda. 

U potragu su uključeni i čamci Rafting kluba "Tudup" iz Konjica, koji su znatno prilagođeniji brzoj vodi. 

25360455-1573432046079629-2063564137-n

FUCZ je svoj čamac spustila kod RTV doma. 

"Zbog težeg prilaza sa obale i vizuelno slabijeg pregleda dole su uključeni čamci. Kod RTV doma je  FUCZ, tim za spašavanje na vodi i pod vodom i GSS Novi Grad." - kazala je Majda. 

Kako smo saznali poznati su inicijali muškaraca koji se vode kao nestali nakon pada u rijeku. Radi se o M.A. (1989) i I.F. (1993). 

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!