U potragu za nestalim mladićima uključuju se i članovi S.R.K Neretva iz Konjica: Upravo donosimo opremu, vrijeme otežava potragu!

Bosna i Hercegovina
U potragu za nestalim mladićima uključuju se i članovi S.R.K Neretva iz Konjica: Upravo donosimo opremu, vrijeme otežava potragu!
.

U Sarajevu je u toku velika potraga za dvojicom mladića koja su jutros oko 2:30 sati upala u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac - Malta. 

U akciju spašavanja uključene su dvije ekipe Gorske službe spašavanja - stanica Sarajevo, kao i pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite.

Kako Novi.ba saznaje, u potragu će se uskoro uključiti i članovi Sportsko rekreativnog kluba "Neretva" iz Konjica.

- U ovim trenucima donosimo opremu, za nekih sat vremena priključit ćemo se akciji potraga za nestalim mladićima. U potragu će se uključiti jedna ekipa od četiri člana - kazao je za Novi.ba Eldin Gakić, vlasnik "Tudup" rafting agencije.

 

VRIJEME OTEŽAVA POTRAGU

Uslijed naglog topljenja snijega širom Bosne i Hercegovine došlo je i do povećanja vodostaja rijeka. Visina Miljacke u Sarajevu jutros je u 7.37 sati iznosio 128 cm.

- Voda je nadošla, postoje 2-3 umjetne brane koje su postavljena na Miljackoj, gdje su se mogla tijela zaglaviti. Vrijeme malo otežava potragu, ali nadamo se da ćemo se svi organizovati u roku od nekih sat vremena. Federalna uprava i GSS su već na terenu, a mi im se uskoro priljučujemo - kazao je Gakić.

 

Ne propustite