U njegovoj školi su ga zvali "Dječak zec": Siledžije su ga maltretirale u školi, ali poslije 5 godina, SVE SE PREOKRENULO!

E buraz
U njegovoj školi su ga zvali "Dječak zec": Siledžije su ga maltretirale u školi, ali poslije 5 godina, SVE SE PREOKRENULO!
.

Prije pet godina Evan Hil, mališa iz Hristove crkve na Novom Zelandu javnosti je bio poznat kao "dječak zec" kako su ga sileždije zadirkivale zbog nevjerovatno velikih prednjih zuba.

Prednja četiri zubića ovom su mališanu bila toliko velika da nije čak mogao da zatvori usta, a njegovi roditelji nisu imali novca da mu obezjede dentalnu operaciju, koja mu je neophodna kako bi Evan mogao normalno da funkcioniše.

Njegova majka je čak izjavila kako je razmišljala da kuću stavi pod hipoteku kako bi platila operaciju sinu. 

djecak1

 

Ali, onda se dešava preokret koji niko nije očekivao...

Hiljade ljudi iz Evansove zajednice Hristive crkve, što iz cijelog Novog Zelanda uglavnom potpuno stranci, slali su novac za pomoć Evanu.

Njegova operacija koštala je 100.000 dolara, a sa svim donacijma novca je i preteklo. 

Nakon pet godina redovnih oldzaka kod zubara i hirurga Evanu je konačno uklonjena proteza nakon operacije i mogao je da pokaže svoj divni osmijeh. 

"Ne znam gdje bismo bili danas bez tolike velikodušnosti ljudi", rekla je mama dječaka, i dodala da je od preostalog novca napravljen fond za pomoć drugoj djeci koja imaju dentalne probleme.

Ne propustite