Svi ga imate u svom doma: Ona se otrovala sredstvom za čišćenje, a i vi ga sigurno koristite

Zanimljivosti
Svi ga imate u svom doma: Ona se otrovala sredstvom za čišćenje, a i vi ga sigurno koristite
.

Osječanka (42) proteklog je vikenda završila u bolnici zbog otrovanja dezinfekcijskim sredstvom za čišćenje kupaonice koje mnogi nerijetko imaju kod kuće, piše Glas Slavonije.  - Čistila sam i nisam otvorila prozorčić u kupaonici.

U Objedinjenom hitnom prijemu pitali su me je li riječ o određenom sredstvu za čišćenje, a kad sam im rekla da jest, nije bilo teško zaključiti da su im takvi slučajevi otrovanja dobro poznati.

Ne znam kojim su se sredstvom za čišćenje drugi otrovali, no čini mi se da su mnogi sličnog hemijskog sastava - prokomentirala je sugrađanka koja je, srećom, ubrzo otpuštena iz bolnice, no događaj iz kupaonice neće dugo zaboraviti.

Slučaj otrovanja sugrađanke koji spominjemo potvrdio je i dr. sc. Srđan Čalošević, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u KBC-u Osijek. Ističe, takvi slučajevi nisu česti, ali i ovaj slučaj pokazuje da klor može napraviti štetu organizmu, zbog čega je potrebna i hospitalizacija.

Klor je, kaže, agresivna tvar koja iritira sluznicu i nipošto se ne preporučuje koristiti njime u zatvorenome, odnosno u prostoru gdje nema ventilacije. 

 

Ne propustite