OKRUTNE SUDBINE DOMAĆIH VELIKANA: Posljednje dane proveli u najvećoj bijedi i bez krova nad glavom

Show
OKRUTNE SUDBINE DOMAĆIH VELIKANA: Posljednje dane proveli u najvećoj bijedi i bez krova nad glavom
.

Iako su bili na samom vrhuncu slave mnoge poznate ličnosti na svojoj koži osjetile su teško breme. Nažalost, posljednje dane proveli su bez igdje ikoga u bijedi i bez krov nad glavom.

Margita Stefanović Magi

margita-stefanovic-magi

Zbog dugova i droge prodala je stan. Iako je bila jedna popularnih rok muzičarki umrla je kao stanar Doma za nezbrnuta lica na infektivnom odjelu gdje su joj posjete bile zabranjene.

Sonja Savić

sonja-savic

Glumica je umrla u 47. godini života od prekomjerne doze narkotika. Poslije njene smrti komšije su tvrdile da u njenom stanu nije bilo namještaja i da je spavala na podu, svuda okolo bili su razbacani upotrebljeni špricevi.

Milan Delčić Delča

milan-delcic-delca

Milan nije bio narkoman, no posao muzičara nije mogao da mu donese dovoljno novca da se izbori sa teškom bolešću. Borio se 10 godina sa rakom živeći na ivici egzistencije.

Miodrag Petrović Čkalja

miodrag-petrovic-ckalja

Zasmijavao nas je do suza, a Čkalja je živio i preminuo u bijedi. Utješno je što je makar pored odlaska sa ovog svijeta prije 14 godina, dobio je nagredu za životno djelo Car Konstantin.

Tada se u svom govoru obratio auditorijumu, publici i svima onima koji su možda zaboravili kakav je doprinos ostavio.

– Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živio sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša djeca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje – rekao je glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske”, neutešan je bio popularni Čkalja.

Gizela Vuković

gizela-vukovic

Srpska glumica Gizela živjela je kao zvijezda, a umrla u siromaštvu kao beskućnica sa bolesnom kćerkom i unukom koji boluju od teškog autizma.

Goran Čavajda Čavke

goran-cavajda-cavke

Goran Čavajda Čavke je bio muzičar, glumac, panker, buntovnik, umjetnik, zabavljač… Svirao je bubnjeve u Orgazmu, a kasnije je sa Žikom Milenkovićem iz Bajaginih Instruktora formirao grupu Babe.

Ne propustite