Ako imate visok krvni pritisak za ove biljke morate znati: EVO KAKO IH KORISTITI!

Porodica i zdravlje
Ako imate visok krvni pritisak za ove biljke morate znati:  EVO KAKO IH KORISTITI!
.

Visoki krvni pritisak jedan je od vodećih zdravstvenih problema. Jedna od svake tri odrasle osobe ili 70 milijuna ljudi pati od visokog krvnog pritiska. SAD su potrošile 45 milijardi dolara godišnje u liječenju ove bolesti, uključujući lijekove, zdravstvene usluge.

Šta je krvni pritisak?

Visoki krvni pritisak uzrokuje povišeni tlak krvi u našim arterijama. Ta se situacija javlja iz dva glavna čimbenika, bilo zajedno ili samostalno:

Arteriole (manje krvne žile) postaju uske. Zatim, protok krvi zapravo povećava pritisak na zidove žila. Srce koristi srčanu silu kako bi crpilo krv.

Veličina i fleksibilnost arterija mogu odrediti pritisak, uz pomoć volumena i količine korištene sile.

Naše tijelo može tolerirati visok krvni pritisak samo nekoliko mjeseci ili godina. Može ozlijediti krvne žile u očima, mozgu, srcu i bubrezima.

Kako liječiti visok krvni pritisak, i s kojim biljkama?

Hibiskus

Prema posljednjoj studiji koja je uključivala ispitanike u dobi od 30 do 65 godina ova biljka značajno poboljšava upalu, krvni tlak i također sprječava kardiovaskularne bolesti.

Imela

Ona tretira kardiovaskularne probleme i neutralizira razinu šećera u krvi u bolesnika s dijabetesom. Također smiruje reumatsku i artritisnu bol.

Stolisnik

On je vrlo popularan narodni lijek i povećava slinu i želučanu kiselinu za poboljšanje probave. Također opušta mišiće u crijevima. Pronađeno je da se sporije poveća krvni pritisak i ojačaju učinci lijekova.

Limeta

Prisutnost jake komponente sluzi, hlapljivog ulja i flavonoida smanjuje i smiruje upalu. Moćna je astringentna biljka i ima sedativne, diuretske i antispazmatske osobine.

Glog

Ova biljka je bogata antioksidansima koji štite pluća od oštećenja, poboljšavaju protok krvi i rastu krvne žile. Glog znatno smanjuje krvne žile.

 

Čaj za zdravlje srca

Ovaj moćni čaj je izuzetno učinkovit u pomaganju zdravom krvnom pritisku. On povećavaju ukupnu veličinu kardiovaskularne strukture i proširuju periferne krvne žile. On također normalizira aktivnost srca i pomaže bubrezima da filtriraju više vode.

Evo šta vam treba za pripremu čaa od imele, stolisnka i gloga:

– 1 dio imele

– 2 dijela stolisnika

– 2 dijela glog

Pijte ovaj čaj 3 puta dnevno!

Ne propustite