TUMAČENJE SNOVA

ZNAČENJE TRI NAJČEŠĆE NOĆNE MORE: Evo šta vam one najavljuju!

Objavljeno:11.12.2017 - 23:57
A A A Times Arial

 Ian Wallace, psiholog i specijalista za snove, kaže da iako mislite da je ovo razdoblje kao stvoreno za strašne snove, to zapravo nije u potpunosti tačno.

„Nekako istovremeno sa Noći vještica, pomiče se i sat, što mijenja naše obrasce spavanja. S fragmentiranim spavanjem dolazi i lošija kvaliteta sna, tako da su velike šanse da ćemo doživjeti smetnje u snu“, rekao je Wallace i dodao da zastrašujuće teme koje prate Halloween mogu biti u našoj podsvijesti, ali ne postoji „izravna veza“ između sablasne sezone i noćnih mora.

Wallace je također govorio i o „zabludama“ da su noćne more i snovi odvojeni entiteti.

„Noćna mora je san koji je jednostavno emotivno strašniji. Snovi nisu tek protok slika, one su i tok emocija. Ljudi stvaraju noćne more kad se u pravom životu nose s nečim jako emotivnim. Tu je također i činjenica da se noćne more mogu svima dogoditi. Svi mi sami kreiramo naše snove i sve u njima“, kaže on.

Wallace objašnjava i da su dijelovi mozga uključeni u stvaranje snova i noćnih mora ventromedijalni prefontalni korteks mozga i limbički sistem.
A najčešće zajedničke noćne more koje proganjaju ljude su: gubljenje zubi i nemogućnost da se dođe do toaleta na vrijeme.

 

  • Ako sanjate da vas proganjaju...

Biti progonjen znači da u pravom životu tragate za ciljem. To je obično noćna mora; zlikovci juri za vama, a vi ne možete pobjeći, što znači da vas nešto progoni i u stvarnom životu te da ste suočeni s frustracijama i ne znate kako ih izbjeći."

 

  • Ako sanjate da vam ispadaju zubi...

Vaši zubi predstavljaju snagu i povjerenje. Pokazujete ih kada se smijete ili ste ljuti. Kad sanjate da vam oni ispadaju, to znači da u budnom stanju postoji neka situacija zbog koje gubite samopouzdanje, kao u snovima zube. Najbolja stvar koju možete učiniti jest da se počnete ponašati samouvjereno u stvarnosti, jer jer ćete se na taj način i početi osjećati samouvjerenije."

 

  • Ako sanjate wc, a njega nema na vidiku...


Potreba za odlaskom na toalet predstavlja mogućnost da se pobrinete za svoje potrebe. To je simbolično za ljude koji se više brinu za druge nego za sebe. Najbolji način da se brinute za druge jest da se prvo pobrinute za sebe“, piše Independent.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!