Ronaldov brat bio je bolji igrač, ali je krenuo lošim putem! Cristiano ga je spasio

Sport
Ronaldov brat bio je bolji igrač, ali je krenuo lošim putem! Cristiano ga je spasio
.

Naravno da je smrt mog oca zapravo probudila želju u meni da budem najbolji. Obećao sam si da ću nastaviti naporno raditi, rekao je Cristiano

Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih nogometaša u povijesti, mnogim ljudima je uzor, a njegovim uspjesima nema kraja. No, priča njegovog brata Huga je sasvim drugačija.

ronaldo

Deset godina stariji brat oduvijek je živio u sjeni svog mlađeg brata, a cijela situacija je kulminirala u ranim 90-ima kada je Hugo ušao u svijet droge i alkohola. Čini se da je naslijedio gen za ovisnost od svog oca koji je umro od alkohola u 53. godini života.

Hugo se rodio iste godine kada je njihov otac otišao u Angolu s portugalskom vojskom. Napustio je školu sa samo 17 godina te se okrenuo drogama. U to vrijeme je Hugo igrao nogomet na ulici i često je igrao sa starijima od sebe te se isticao svojim nogometnim vještinama.

Predsjednik nogometnog kluba Maritimo, Carlos Pereira, izjavio je kako je uvijek više vjerovao u Cristiana nego Huga, smatrao je kako Hugo više odgovara uličnom nogometu dok Cristiano onom pravom klupskom.

"Svi su govorili da je Hugo bolji od Cristiana. Hugo je imao puno bolju tehniku i instinkt koji se razvije na ulici, Cristiano je počeo igrati u klubu sa strukturom, trenerima i to je već velika razlika. Hugo je prečesto pio alkohol da bi postao uspješan nogometaš."

Veliki utjecaj na Cristiana imao je otac, točnije njegova smrt. Ocu Dinisu je otkazala jetra kada je Cristiano imao samo 20 godine, a njegova majka Dolores smatra da je to ostavilo veliku ranu u Cristianu.

"Dinis se doslovno opijao do svoje smrti. Cristiano je bio shrvan. Nekoliko puta mu je nudio pomoć i odvikavanje, ali njegov otac nije htio za to čuti. Smatram da je upravo zbog toga Cristiano postao toliko uspješan."

"Naravno da je smrt mog oca zapravo probudila tu želju u meni da budem najbolji. Sam sebi sam obećao da neću piti alkohol kao on i da ću nastaviti sa svojim poslom najbolje što mogu.", rekao je Cristiano.

Cristiano nažalost sličnu situaciju ima sa svojim bratom Hugom koji je bio na istom putu kao i njegov otac. No, zahvaljujući podršci koju mu je pružio Cristiano, Hugo je sada trijezan te ima stalni posao kao menadžer muzeja posvećenog njegovom bratu u Madeiri. Zbližili su se, zajedno provode praznike, a Cristiano je kum Hugovom djetetu. Hugo je također bio jedan od uzvanika za dodjelu Zlatne lopte.

Cijela akcija otrježnjenja počela je prije tri godine jer je Cristiano osvojio prvu Ligu prvaka s Realom. To je bio dio dogovora između braće, Cristiano je ispunio svoj dio i sad je bio red na Hugu. Svakako je to bio veliki izazov za Huga koji se gotovo cijeli život bori s raznim ovisnostima te mu je svaki dan borba sa samim sobom. No, to je izazov koji je Hugo savladao i sada je već tri godine trijezan zahvaljujući podršci koju mu brat pruža.

Ne propustite