Razbojnici u uniformama SIPA-e i s puškama ušli u Bingo u Bugojnu

Crna hronika
Razbojnici u uniformama SIPA-e i s puškama ušli u Bingo u Bugojnu
.

U Tržnom centru Bingo, u Bugojnu, došlo je do oružane pljačke, zbog čega su policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona blokirali su sve izlaze iz grada.

Iz MUP-a SBK-a saznajemo, pljačka je prijavljena oko 18.57 sati, a u ovim trenucima traje velika potraga za razbojnicima.

"Četiri razbojnika, naoružani automatskim puškama, učestvovali su u pljački TC Bingo u Bugojnu. Razbojnici su odnijeli neutvrđenu količinu novca, nakon čega su se putničkim vozilom udaljili u nepoznatom pravcu", kazao nam je Hodžić.

Nezvanično saznajemo da su razbojnici bili odjeveni u službene policijske uniforme, najvjerovatnije one službenika Državne agencije za sigurnost i zaštitu (SIPA). Također, ističe se i kako je pronađeno jedno zapaljeno vozilo u bugojanskom naselju Goruša, za koje se pretpostavlja da su ga koristili razbojnici tokom pljačke.

Zasada nije poznato koju količinu novca su odnijeli razbojnici, a navodi se i kako su otuđili određene količine robe iz ovog tržnog centra.

Ne propustite