Biljka koja neutralizira kiselost i pomaže kod problema s prehladom i želucem

Porodica i zdravlje
Biljka koja neutralizira kiselost i pomaže kod problema s prehladom i želucem
.

Što je kuzu?

Kuzu se koristi umjesto aspirina, neutralizira kiselost i pomaže kod problema s prehladom i želucem. Radi se o biljci koja se iz Japana proširila po cijelom svijetu, a poznata je po svojim bogatim ljekovitim svojstvima.

Pomaže u borbi protiv erozije, poboljšava strukturu tla, a svaki dio biljke je jestiv. Ovo je biljka koja brzo raste i koja je vrlo otporna. Korijen kuzua je prirodni lijek koji je vrlo popularan, a u Kini se primjenjuje za liječenje prehlade, smanjenje tjelesne temperature i liječenje probavnih smetnji. Može značajno smanjiti potrebu za alkoholom.

Napitak koji se radi od korijena ove biljke ne može u potpunosti izliječiti alkoholizam, ali može doprinijeti kontroliranom uživanju u alkoholnim pićima. U trgovinama prirodne prehrane se može kupiti sušeni kuzu koje se koristi kao dodatak juhama, varivima i desertima, a koji je vrlo zdrav.

Djeluje i kao prirodan gustin, a od praha se priprema čaj koji pomaže kod visokog tlaka, angine i alergije, migrene te bolova u leđima i ramenima. Ova biljka predstavlja pravu alternativu popularnim lijekovima protiv bolova.
Pozitivne strane kuzua su potvrđene od strane liječnika jer bolesnici nakon konzumacije nisu imali nikakvih nuspojava. No ipak se kod nekih osoba nakon konzumacije može javiti vrtoglavica.

Bijeli škrob koji se dobiva iz korijena kuzua u Japanu se od davnina cijeni kao lijek i kao hrana, a učinkovit je i za jačanje organizma kod reume, liječenje prehlade i neuralgije jer snižava temperaturu i ublažava upalu.

Radi se o biljci koja dolazi iz porodice mahunarki koje rastu u divljim poljima i planinama Japana, a bijeli škrob koji se dobiva iz korijena kuzua se koristi za zgušnjavanje umaka, pripravljanje toplog napitka, zgušnjavanje variva i preljeva.

Ova je biljka učinkovita u jačanju organizma, a to je zato jer sadrži veliku količinu izoflavona koji opušta krvne žile i mišiće, a posebno je učinkovit za podržavanje pravilnog rada crijeva i želuca te regulaciju probave.
Za pripremu je potrebna jedna žličica kuzua koja se razrijedi u žlici hladne vode i zato se dodaje dovoljno vode kako bi se prekrila šalica. Nakon toga čaj se kuha oko 5 minuta na laganoj vatri tako da se stalno miješa, a kod zatvora, gripe i prehlade se preporučuje kuzu kuhati s malom količinom umeboshi šljive i nekoliko kapi shoyua.

Za bolje zdravlje potrebno je voditi računa o zdravim životnim navikama, a što uključuje aktivnosti kao i raznovrsnu prehranu. Počnete li se dovoljno rano brinuti za svoje zdravlje vrlo brzo ćete osjetiti pozitivne promjene.

Ne propustite