Mladi aktivisti poručili: Ovo je zemlja za nas

Bosna i Hercegovina
Mladi aktivisti poručili: Ovo je zemlja za nas
.

Mladi aktivisti, ambasadori pomirenja USAID-ovog projekta ''re:Generacija'', u Prijedoru, Drvaru i Sanskom Mostu poslat će poruku javnosti da je pomirenje, poštivanje i prihvatanje različitosti jedini put ka suživotu svih naroda u BiH.

Projekt ''re:Generacija'' implementira Međunarodni republikanski institut u BiH (IRI) i udruženje ''Magacin Kabare''.

U Prijedoru je danas održan performans u okviru kojeg se na glavnom gradskom trgu okupilo 40-tak građana koji su zajedno otpjevali popularnu pjesmu „Ovo je zemlja za nas“, kultne beogradske grupe EKV, saopćeno je iz udruženja ''Magacin Kabare'' .

Događaj je organizirala i osmislila mlada aktivistica iz Prijedora Nina Fušner (18), inače ambasadorica pomirenja u projektu ''re:Generacija''.

Ambasadori pomirenja iz deset bh. gradova koji su odabrani za lidere projekta, dobili su zadatke da osmisle događaje kroz koje će utjecati na podizanje svijesti o pomirenju u svojim sredinama, ali i izvan njih.

Sutra će u Drvaru biti održana stand up predstava u izvedbi Neđe Ždrnje, dok je posljednji dan sedmice u Sanskom Mostu rezervisan za besplatne zagrljaje, eksperiment koji je osmislio Issa Ičanović.

Ne propustite