OVE TRIKOVE ZA KOSU MORATE ZNATI: Njih preporučuju najbolji svjetski frizeri!

Praktična žena
OVE TRIKOVE ZA KOSU MORATE ZNATI: Njih preporučuju najbolji svjetski frizeri!
.

Iako je naša koža ta o kojoj najviše brinemo, kosu ponekad ignorišemo. Naša kosa je dio onoga što nas čini drugačijim od drugih, pa, ako ne obratimo pažnju na kosu, svi oko nas hoće!

Evo nekih jednostavnih i laganih kućnih tretmana za kosu i lijekova koje možete sami napraviti:

* Tretman za kosu #1: žumanjak i maslinovo ulje mogu pomoći da vaša kosa brže raste

Bogato vitaminima i mineralima, žumanjce može osvježiti vaš izgled i ubrzati rast kose, dok maslinovo ulje, pomaže pri mekšanju, pruža sjaj suhoj kosi. Sve što trebate uraditi je da pomiješate dva žumanjka sa dvije kašike maslinovog ulja. Da razrijedite ovu smjesu, možete dodati pola čaše vode. Umočite prste u ovu smjesu i lagano umasirajte na tjeme i lagano je raširite tokom cijele dužine. Ostavite da stoji na kosi oko 15 do 20 minuta prije nego je operete sa ili bez šampona. Ovu masku možete koristiti jednom sedmično.

* Tretman za kosu #2: naprijed banane

Druga je stvar ako ne volimo jesti banane, samo zato što imaju puno kalorij; Bogate vitaminima A, C i E, ovo jednostavno voće može pomoći da vam kosa brže raste, da bude zdravija i nježnija. Pa evo šta možete uraditi a da se držite dalje od ovih kalorija – uzmite mekanu bananu koja je dovoljno zrela da je možete pretvoriti u pastu. Nanesite pastu od banane na vašu kosu i pokrijte je plastičnom kesom ili također možete pokriti glavu sa toplom krpom za bolji rezultat. Ako pasta nije dovoljno mekana, možda će vam biti teško isprati je tokom šamponiranja.

Da se riješite ovog poblema, možete dodati malo maslinovog ili kokosovog ulja u smjesu. Ostavite da djeluje 20 minuta, onda stavite šampon i regenerator. Ponavljajte ovaj tretman svake sedmice za lijepu i zdravu kosu.

* Tretman za kosu #3: ricinusovo ulje i slatko bademovo ulje

Ricinusovo ulje je jedan od mojih omiljenih prirodnih tretmana za rast kose. Pomiješajte ricinusovo ulje sa slatkim bademovim uljem i nježno umasirajte vrhove ovom smjesom, nanoseći ostatak na cijelu dužinu kose. Pokrijte glavu sa kapom za kupanje i onda peškirom. Ostavite to na svojoj glavi oko 1 do 2 sata i onda nanesite šampon i regenerator. Ponavljajte ovaj tretman jednom sedmično i gledajte kako vaša kosa brže raste.

Ne propustite