Ne čekajte da se pokvari: Ovim trikovima PRODUŽITI ŽIVOT VAŠOJ VEŠ MAŠINI

Sve za dom
Ne čekajte da se pokvari: Ovim trikovima PRODUŽITI ŽIVOT VAŠOJ VEŠ MAŠINI
.

Svi se sjete da održavaju veš mašinu tek kada ona počne da ‘posustaje’. Međutim, da bi ona trajala duže, potrebno je brinuti o njoj i prije nego što počne da se kvari.

– S vremena na vrijeme isključite mašinu iz struje i pamučnom vlažnom krpom operite spolja kako biste uklonili prašinu i druge nečistoće.

– Ako primjetite da bubanj veš mašine ima neprijatan miris, uključite program za iskuvavanje i u kutiju za prašak sipajte dvije čaše alkoholnog sirćeta i isto toliko varikine. Kada završi, uključite je ponovo, ali ovoga puta samo sa vodom. Sličan je postupak i ako primjetite rđu samo u tom slučaju sipajte dvije čaše cijeđenog soka od limuna, piše 'Dnevno'.

– Ako imate psa ili mačku koji se mnogo linjaju budite svjesni da je dio tih dlaka završio i u vašoj mašini. Zato, kada završi pranje, izvadite veš i ostavite vrata bubnja otvoena da se unutrašnjost osuši. Nakon toga usisivačem pokupite dlake.

– Većina priljavštine iz mašine skuplja se u gumi oko ivica bubnja. Ne zaboravite da to očistite!

– Razvijte naviku da veš vadite odmah čim mašina završi. U suprotnom se razvijaju bakterije i buđ. Vrata mašine obavezno držite otvorena nakon toga da se unutrašnjost osuši i da svjež vazduh uđe.

Ne propustite