ODMAH ĆETE ISPROBATI: Pogledajte što će se dogoditi kada pojedete malo šećera i soli prije spavanja

Zanimljivosti
ODMAH ĆETE ISPROBATI: Pogledajte što će se dogoditi kada pojedete malo šećera i soli prije spavanja
.

Iako se ne preporuča u velikim količinama, sol pomaže u smanjenju glavobolje, jača imunitet, podiže razinu energije u tijelu, uravnotežuje razinu serotonina i elektrolita u tijelu i još mnogo toga.

Sol i šećer, ne preporučuju se u velikim količinama zbog svojih potencijalno opasnih svojstava, ali to ne znači da nema pozitivnih strana. Posebnu ulogu u ljudskom zdravlju ima kombinaciju šećera i soli, objašnjava Matt Stone, američki zdravstveni istraživač i autor nekoliko knjiga o prehrani i metabolizamu.

Naime, ova kombinacija u odgovarajućem omjeru može priuštiti osobama koje se bore s nesanicom, ono što im je potrebno u tom trenutku – miran san. Kako to?

Šećer i sol djeluju kao “baterije” za stanice: glukoza osigurava izravnu opskrbu gorivom u mitohondrijima i ravnoteže natrija u intersticijske tekućine omogućuje pravilne stanične respiracije i proizvodnju energije.

Ove dvije hranjive tvari su snažni alati za upravljanje stresom – šećerna signalizira tijelu da ugasi proizvodnju hormona stresa koji smanjuju metabolizam i čini vas budnima noću. Sol je također kritična u održavanju uvjeta u kojima je adrenalin ne leti izvan kontrole.

Omjer soli i šećera trebao bi biti 1: 5.

Pomiješajte 5 kašika šećera i 1 kašiku soli i stavite ga u staklenku. To neće dugo trajati.

Prije spavanja (ili po noći kad se probudiš), protresti bocu i sa kašikom (ili prstima) stavi pod jezik, mali prstohvat i mješavinom soli i šećera koji se lako otapa.

Ne propustite