DA BI POSTALA OAZA ODMORA: Kako unijeti dobru energiju u spavaću sobu

Arhitektura i dizajn
DA BI POSTALA OAZA ODMORA: Kako unijeti dobru energiju u spavaću sobu
.

Meka i udobna spavaća soba u kojoj se opuštamo i odmaramo od dnevnog stresa mora zadovoljavati nekoliko važnih kriterija kako bi nam postala najdraža prostorija u kući. Ne samo da mora biti prozračna, čista i mirisna, nego mora zračiti dobrom i smirenom energijom kako bismo se što prije počeli opuštati u njoj. Evo nekoliko savjeta kako od spavaće sobe stvoriti savršeno utočište od vanjskog svijeta, umora i problema.

Smirujući mirisi.

Prilikom čišćenja svoje spavaće sobe odaberite nježne i neutralne deterdžente koji neće svojim intenzivnim i jakim mirisom obuzeti cijelu sobu. U ormare stavite osvježavajuće jastučiće za odjeću, a u prostor smjestite koju aromatičnu svijeću ili mirisni štapić. Pazite samo da ne pretjerate sa štapićima jer su često jaki i mogu prouzročiti glavobolju umjesto da vas opuste.

Komadići prirode.

Detalji iz prirode dobrodošli su u bilo kojoj prostoriji u našem domu, a pogotovo u spavaćoj sobi jer svojim zelenilom umiruju, a brojne biljke, poput aloe vere, pojedinih vrsta fikusa ili bambus palme, i pročišćavaju zrak čineći prostor ugodnijim za boravak.

Svjetlost svijeća.

Mirisne svijeće imaju dvostruku funkciju, ne samo da ugodno mirišu, nego svojim umirujućim plamenom stvaraju romantičnu i toplu atmosferu u sobi. Počastite se lijepim ukrasnim svijećama i ukrasite policu ili noćni ormarić ovim malim izvorom šarmantnog svjetla.

Pročišćavanje.

Brzinska pomoć za svaki prostor koji doživljavamo kao pomalo kaotičan bacanje je suvišnih predmeta koji nam stvaraju nered u prostoriji. Dodavanje još jednog ormara ili ormarića u prostor nije uvijek pravo rješenje - smanjite umjesto toga broj stvari koji se nalazi u vašoj spavaćoj sobi!

Savršena posteljina.

Nema ljepšeg osjećaja od uvlačenja u krevet presvučen mekom posteljinom na kraju dana. S pažnjom odaberite svoju posteljinu i prekrivače koje imate na krevetu kako biste si osigurali kvalitetan odmor u odličnom okruženju.

Prirodna svjetlost.

Omogućite prodiranje prirodne svjetlosti u prostor svoje spavaće sobe pomoću prozračnih zavjesa koje ne zamračuju previše prostor. Buđenje s prirodnim svjetlom manje je stresno za naše tijelo od glasnih budilica i potpunog mraka koji nas okružuje u sobi s navučenim teškim zavjesama.

Hladne boje.

Hladne boje izgledaju izvrsno u spavaćoj sobi koja bi nas trebala umirivati na kraju dana. Žarke i intenzivne boje stoga ostavite za ostale prostorije u stanu ili kući.

Prazan pod.

Većina feng shui stručnjaka tvrdi da ispod kreveta i oko njega treba slobodno kolati dobra energija, a prostor će vam izgledati i puno urednije ako uklonite suvišne stvari s poda. Razbacana odjeća, knjige i časopisi, vrećice i nepospremljeni kablovi i žice mogu vam stvarati nervozu, a da toga niste ni svjesni pa se potrudite osloboditi što veću površinu poda u svojoj sobi, piše Jutarnji.hr.

Ne propustite