JE LI VAŠE SRCE ZDRAVO? Uradite OVAJ jednostavni test i saznajte!

Zanimljivosti
JE LI VAŠE SRCE ZDRAVO? Uradite OVAJ jednostavni  test i saznajte!
.

Postoje brojni testovi koji koriste liječnici za procijeniti zdravlje srca i bolesti dijagnoza srca: elektrokardiogram Test (EKG / EKG), stres test, omega-3 indeks ispitivanja ili C-reaktivnog proteina ispitivanja.

Novo istraživanje pokazuje da fleksibilnost u tijelu može biti povezano s fleksibilnost arterija, a time i na kardio-vaskularno zdravlje.

1. Sjednite na pod s nogama ispružena ravno ispred sebe, prsti prema gore.

2. Pokušajte dodirnuti svoje prste.

Jeste li dovoljno fleksibilan da dotaknete nožne prste? Ako je tako, onda vaše srčane arterije, vjerojatno su i fleksibilni.

Srčana fleksibilnost arterija je jedan od manje poznatih elemenata zdravlje srca. Podatnom stijenkama arterija omogućuju krvi da se slobodno kreću kroz tijelo.

Ako možete dodirnuti prste dok stojite uspravno, imate prilično zdravo srce. Ali, ne možeteto učiniti, možda ćete morati posjetiti kardiologa. “, Rekao je japanski istraživač dr Yamamoto.

Krutost mišića u leđima i nogama povezane su sa elastičnošću srčanog mišića i krvnih žila, jer oni imaju isti sastav kolagena.

Međutim, liječnik je rekao ukočeni mišići nisu uvijek znak bolesti srca, ali može predložiti neke druge aktualne bolesti.

Dakle, u obzir se proteže s drugim mjerama koje su dobre za vaše arterije, uključujući i jesti zdravu hranu, uzimajući aerobnu tjelovježbu i nepušenje

Ne propustite