Pacijent je u Urgentni centar dovezen u kritičnom stanju, ali doktori nisu smjeli da ga spase zbog OVE TETOVAŽE

Region
Pacijent je u Urgentni centar dovezen u kritičnom stanju, ali doktori nisu smjeli da ga spase zbog OVE TETOVAŽE
.

Jedan Amerikanac je u teško alkoholisanom stanju dovezen u lokalni Urgentni centar na Floridi. Zbog prekomjerne količine alkohola srce mu je stalo, a kada su ljekari počeli da ga reanimiraju i tako mu spašavaju život, ugledali su tetovažu na njegovim grudima zbog koje su bili primorani da ga puste da umre.

Na grudima, tih ispod vrata, čovjek je imao tetovažu koja je glasila "ne reanimirati". Bolničari su pokušali da među njegovim stvarima pronađu dokumente koji bi mogli da posluže poslužiti kao pravno važeći , ali nisu uspjeli.

Na kraju  su odlučili da poštuju želju pacijenta, a dva sata kasnije ipak su pronašli dokument koji je potvrdio da su učinili ispravnu stvar. Prije donošenja odluke konsultovali su se sa etičarima.

Moris Holt, jedan od ljekara, rekao je kako su on i kolege tetoviranje ovakve želje često spominjali, ali samo kao šalu. Činjenica da postoji neko ko je zaista takvo nešto tetovirao na grudi zaista ih je iznenadila.

Tetovaže inače nisu pravno obavezujuće. Štaviše, objašnjava dr Holt, postoje vrlo specifični uslovi za takve stvari.


- Zahtjev mora biti napisan na žutom papiru, i moraju da ga potpišu pacijent i ljekar… U pravilima se nikako ne spominju tetovaže - rekao je ljekar, prenosi "Dejli mejl".

Ne propustite