ŽELITE LJEPŠU I ZDRAVIJU KOSU? Evo kako vam u tome može pomoći kokosovo ulje

Praktična žena
ŽELITE LJEPŠU I ZDRAVIJU KOSU? Evo kako vam u tome može pomoći kokosovo ulje
.

Iako mu to nije primarna svrha, kokosovo ulje jedan je od najboljih beauty proizvoda na tržištu.
 
A osim što pomaže kod niza kožnih problema te ima i anti-age učinak, učinit će čuda za vašu kosu. Ako ste dosad svaki mjesec trošili hrpu novca na šampone protiv prhuti, maske za opadanje kose, ulja za njegu i razne druge proizvode, sad ćete uštedjeti jer kokosovo ulje mijenja ih sve. Otkrijte koje sve prednosti kokosovo ulje donosi vašoj kosi:
 
 

Čini kosu nježnijom i sjajnijom

 
Nitko ne voli kada mu kosa izgleda raščupano i nakostriješeno, no protiv toga se nemoguće boriti. Najčešći razlog tom problemu je suha kosa, a tu u pomoć priskače kokosovo ulje. Nanesite ga duž cijele kose 15 minuta prije pranja, zatim operite kosu kao što to inače radite. Rezultati će biti vidljivi već nakon prvog puta, a svaki sljedeći put kosa će vam izgledati sve ljepše, mekše i sjajnije.

Popravlja oštećenja
 
Kokosovo ulje popravit će oštećenja na kosi bolje od bilo koje skupe maske. Samo ga nanesite na vrhove nakon svakog pranja kose i, naravno, posjetite frizera svaka tri mjeseca. 
 
Sprječava opadanje kose
 
Opadanje kose problem je s kojim se susreću mnoge žene, pogotovo u određeno doba godine, no razlog tome mogu biti i kožni problemi, gljivične infekcije ili loše prehrambene navike. Kokosovo ulje sadrži zdrave masti koje su odlične za kosu i vlasište, a ima i moćno antibakterijsko i antigljivično djelovanje. Da biste spriječili opadanje kose, pomiješajte dvije žlice ulja kadulje s tri žlice kokosova ulja te ih ugrijte na laganoj vatri dok ne postanu tekući. Mješavinu zatim ostavite da se ohladi te ju nanesite na vlasište prije odlaska u krevet. Kako ne biste isprljali jastučnice, preko glave možete staviti kapicu za tuširanje. Ujutro operite kosu i proces ponovite svakih nekoliko dana. 

 
Bori se protiv prhuti
 
Najčešći razlozi za pojavu prhuti su suho vlasište i gljivice. Srećom, kokosovo ulje bori se protiv oba problema i rješava vas prhuti, bez obzira na uzrok. Za najbolje rezultate pomiješajte kokosovo s malo ricinusova ulja i smjesom izmasirajte vlasište te je ostavite na glavi pola sata prije pranja kose. Proces ponovite prije svakog pranja kose i prhut će nestati kroz par tjedana.
 
Potiče brži rast kose
 
Već smo najavili da će u 2018. godini najpopularnija biti dugačka kosa, kakvu trenutno imaju Kim Kardashian i J.Lo. Kokosovo ulje pomoći će vam u bržem rastu kose te će ju također ojačati i spriječiti pucanje vlasi. 

Ne propustite