Kakav je otrov koji je Praljak popio i ZA ŠTO SE INAČE KORISTI

Region
Kakav je otrov koji je Praljak popio i ZA ŠTO SE INAČE KORISTI
.

Kalij cijanid hemijski je naziv za otrov cijanid kojim se otrovao Slobodan Praljak nakon izrečene konačne prsude u sudnici haškog suda. Praljak izborom ovog otrova ništa nije prepustio slučaju, cijanid je iznimno otrovan, smrt može nastupiti i nekoliko minuta nakon unošenja u tijelo

Riječ je o tvari kristalne strukture bijele boje koja miriše po bademu, a rastvara se u vodi. Molekulska formula ovog spoja je KCN.

 Prilikom unosa u tijelo, dolazi do usporavanja rada srca, a konačno smrt nastupa zbog srčanog zastoja.  Najčešća primjena ovog spoja je u metalurgiji plemenitih kovina. Prilikom unosa u tijelo, dolazi do usporavanja rada srca, a konačno smrt nastupa zbog srčanog zastoja, piše tportal.hr.

U posljednjih 120 godina, zlato se dobiva cijanizacijom. Taj je postupak omogućio brz porast proizvodnje zlata jer omogućava izdvajanje zlata gotovo u potpunosti, čak i iz najsiromašnijih stijena.

Cijanid se na veliko se prodaje na stranicama poput Alibaba, a kod američkih i europskih trgovaca potrebno je dokazati da se spoj kupuje za komercijalne ili istraživačke svrhe. 

Ne propustite