NE SMIJETE IGNORISATI OVE FLEKICE NA RUKAMA: One su simptom opasne bolesti!

Porodica i zdravlje
NE SMIJETE IGNORISATI OVE FLEKICE NA RUKAMA: One su simptom opasne bolesti!
.

Nisu svi tumori karcinogeni, benigni tumori se ne šire na druge dijelove tijela. Mogući znaci i simptomi uključuju izraslinu, abnormalno krvarenje, produženi kašalj, neobjašnjeni gubitak težine i promjene u kretanju crijava.

Dok ovi simptomi ukazuju na rak, moguće je i da su prouzrokovani iz nekih drugih razloga. Preko 100 rakova pogađa ljude. Za različite tipove rakova postoje različiti simptomi i različita liječenja.

Kako god, svaki tip raka ima ovu jednu zajedničku crtu – prvi simptom svakog raka se pojavljuje na vašim rukama.

Nekoliko britanskih naučnika tvrdi da se prvi simptom svakog raka pojavljuje na vašim rukama. Ovaj simptom se često pojavljuje kao oteklina ili pukotina na ruci, vaša koža će također može postati grublja i deblja. Najgora stvar je da mnogi ljudi ignorišu ove simptome, čak iako ovi simptomi mogu spasiti njihovu jetru.

Naime ovi simptomi vam mogu pomoći da dijagnosticirate rak u ranoj fazi, što će dati vremena doktorima i pacijentu da se dobro pripreme i da djeluju pomoću lijekova i odgovarajuće ishrane. Pa ako primijetite bilo koji od ovih simptoma trebate posjetiti doktora što je moguće prije.

Ne propustite