STIGLI PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: Evo koji je otrov Slobodan Praljak popio u sudnici!

Aktuelno
STIGLI PRELIMINARNI REZULTATI OBDUKCIJE: Evo koji je otrov Slobodan Praljak popio u sudnici!
.

Završena je obdukcija nad tijelom Slobodana Praljaka, generala Herceg-Bosne optuženog za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti koji si je, nakon izricanja presude, oduzeo život ispivši otrov.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije Slobodan Praljak je u krvi imao povećanu koncentraciju kalijevog cijanida, objavilo je nizozemsko tužilaštvo, piše Net.hr.

Prema istim nalazima u tijelu generala Praljka nalazila se koncentracija kalijevog cijanida dovoljna da izazove zastoj srca što je potvrđeno kao uzrok smrti. U dogovoru s Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije obdukciji su nazočila i dva hrvatska istražitelja koji su promatrali tijek obdukcije.

Glasnogovornik haškog suda radnije je demantirao navode prema kojima je Praljak preminuo još u sudnici dok ovi preliminarni rezultati obdukcije ukazuju na to da je smrt nastupila u vrlo kratkom vremenu.

Istraga nizozemskog tužilaštva mora se nastaviti kako bi li se utvrdilo tko je Praljku dostavio otrov kao i kako je taj otrov Praljak uspio unijeti u sudnicu.

Kalijev cijanid (KCN) iznimno je jaki otrov iz skupine cijanida čijih svega 0.2g može izazvati smrt kod čovjeka težine do oko 70 kilograma.

 

Ne propustite