VRIJEDI POKUŠATI

Ispao vam je telefon u vodu? EVO ŠTA ODMAH MORATE URADITI!

Objavljeno:01.12.2017 - 21:09
A A A Times Arial

Da li znate šta treba da uradite ako vam telefon padne u vodu? Ako je vaš odgovor ne – onda definitivno trebate pročitati ovaj članak.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako da sačuvate svoj pametni telefon i vaše omiljene slike ako vam slučajno padne u vodu.

Trebate samo pratiti jednostavne upute:

-Izvadite ga iz vode. Da, ovo je veoma važno. Trebate ga odmah izvaditi iz vode. Zapišite i zpamtite, svaka sekunda je bitna.

-Nakon toga, morate ga ugasiti. Ugasite telefon Većina pametnih telefona se obično automatski ugasi kada dođe u kontakt sa vodom. Ali, ako je vaš telefon još uvijek upaljen, isključite da izbjegnete kratki spoj.

-Nakon toga, morate izvaditi bateriju. Ako imate telefon i kojeg ne možete izvaditi bateriju nije smak svijeta! Ali, ako imati pametni telefon koji ima tu opciju – onda biste trebali izvaditi bateriju.

-Izvadite SIM i SD kartice. Sada, morate ukloniti sve korice koje pokrivaju sve otvore u telefonu i osušiti ih sa peškirom.

- Stavite telefon u zdjelu riže. Trebali biste staviti pametni telefon u zdjelu riže na dva dana i magija će se desiti.

-Trenutak istine I na kraju – možete upaliti svoj telefon i nadati se čudu. Iako je ova tehnika jako uspješna, ipak pad u vodu je nešto najgore što vaš pametni telefon može doživjeti.

NAJVAŽNIJE! Nikad ne stavljajte vaš pametni telefon u mikrovalnu.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!