Nizozemci otkrili: Ovo će biti fokus njihove istrage o Praljkovom samoubistvu!

Svijet
Nizozemci otkrili: Ovo će biti fokus njihove istrage o Praljkovom samoubistvu!
.

Nizozemsko tužilaštvo provodi istragu o samoubistvu osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Podsjetimo, Slobodan Praljak u srijedu je, samo par sekundi nakon što mu je potvrđena presuda od 20 godina zatvora za ratne zločine u BiH 90-ih godina, ispio još uvijek nepoznati otrov iz bočice. Umro je u bolnici nekoliko sati nakon toga. Praljak je takvim činom šokirao sud, ali i hrvatsku, regionalnu, pa čak i svjetsku javnost.

Nizozemsko tužilaštvo o istog dana otvorilo je službenu istragu o Praljkovom suicidu, a sada je postalo jasno i na što će se fokusirati njihova istraga.

Istražuju tko je Praljku donio otrov

Kako javlja britanski Independent, nizozemski istražitelji pokušavaju shvatiti kako je došlo do sigurnosnog propusta zbog kojeg je Praljak došao u situaciju da sam sebi oduzme život usred haške sudnice.

Nizozemski tužioci će se, prenosi Independent, fokusirati na potpomognuto samoubojstvo, odnosno pokušat će utvrditi kako se smrtonosna tekućina koju je popio Praljak uopće mogla naći u haškoj sudnici.

Vincent Veenman, glasnogovornik nizozemskog tužiteljstva koje provodi istragu o Praljkovoj smrti, potvrdio je da preliminarna istraživanja pokazuju da je uzrok Praljkove smrti "ispijanje smrtonosne tekućine", piše index.hr

Istražitelji će dodatno analizirati tekućinu koju je Praljak ispio, a zanima ih i tko je Praljku dostavio otrovnu tekućinu te kako ju je Praljak uspio prokrijumčariti u hašku sudnicu.

 

Ne propustite