OGLASIO SE GLASNOGOVORNIK HAŠKOG SUDA: Nije tačno da je Praljak preminuo u sudnici, ovo je prava istina!

Region
OGLASIO SE GLASNOGOVORNIK HAŠKOG SUDA: Nije tačno da je Praljak preminuo u sudnici, ovo je prava istina!
.

Glasnogovornik suda u Haagu, Nenad Golčevski danas je komentarisao istragu koju je pokrenuo Tribunal oko samoubistva Slobodana Praljka, a koji je u srijedu nakon izricanja presude popio otrov.

U medijima su se jučer pojavile informacije da je Praljak umro već u sudnici, odmah nakon što je popio otrov, a ne kasnije u haškoj bolnici, kako su izvijestili sa suda. Te je navode glasnogovornik demantirao.

"Tribunal je obaviješten o smrti oko 14:25 tog dana, već daleko iza vremena kad je Praljak prebačen u hašku bolnicu", rekao je Golčevski, dodavši da je Praljkovo tijelo u nadležnosti holandskih vlasti te da nema informaciju gdje se obavlja obdukcija. Sud je istoga dana kontaktirao i obitelj Slobodana Praljka, koja je prva obaviještena o nesretnom događaju, dodao je.

"Da bismo upotpunili holandsku istragu u vezi sa smrću Slobodana Praljka, tajnik Tribunala pokrenut će istragu koja će se baviti unutarnjim radom Tribunala u vezi sa smrću Praljka", rekao je Golčevski za N1, dodavši da je cilj istrage fokusirati se na postojeće procedure, analizirati ih i napraviti preporuke koje bi mogle služiti drugim sudovima, prenosi Hina.

 

Ne propustite