Ovo je najopasnije mjesto u vašoj kuhinji: PROVJERITE GA ŠTO PRIJE!
Ponuda
Vrtoglavi popust! Pripremite se za ispite TOEFL, IELTS, KET, PET, FCE za samo 19 KM!
Online kurs računovodstva i knjigovodstva u organizaciji International Open Academy!
Online kurs "Psihologija uspjeha" uz NLP tehnike!
Riješite se bolova u mišićima i leđima, zaboravite na umor, glavobolje i nesanicu uz masažu!
Akreditirani početni i napredni kurs Microsoft Excel i međunarodni priznati certifikat!
Na ovom mjestu stručnjaci su pronašli 750 puta više bakterija od onoga što je sigurno za ljude. Riječ je o ladici u hladnjaku u kojoj držimo svježe voće i povrće.
Naučnici su upozorili da su ladice za povrće u hladnjaku najopasnije mjesto u kuhinji i da sadrže gotovo 8000 bakterija na kvadratnom centimetru. To je 750 puta više od onoga što se smatra sigurnim za ljude.
Ova ladica može skrivati opasne bakterije poput salmonele, E.coli i listerije ako je ne čistimo redovito i ostavimo povrće unutra predugo. Ono počinje trunuti i raspadati se, stvara se plijesan i to stoji pored svježe hrane koju pripremamo.
Svaki komad voća i povrća koje tamo stoji treba pomno oprati prije pripreme, a jednom sedmičn pregledati opće stanje u hladnjaku.
Ladice dobro pregledajte, bacite ono što se pokvarilo ili sagnjilo. Ono što je zrelo pripremite što prije. Operite ladice vrućom vodom i deterdžentom, isperite, posušite pa povrće ponovo vratite nazad.