HSP: Hrvati i Bošnjaci moraju naći rješenje ovih problema

Bosna i Hercegovina
HSP: Hrvati i Bošnjaci moraju naći rješenje ovih problema
.

Hrvatska stranka prava (HSP) izrazila je u srijedu sućut obitelji preminulog generala Slobodana Praljka, kao i razočarenje današnjom presudom Haškog suda u slučaju "Prlić i ostali".

"Jedina svijetla tačka današnjeg dana i izricanja političke presude Hrvatima u BiH jest hrabrost i osobni čin generala Praljka koji je dao život za istinu. Ne zaboravimo da je upravo on cijelo vrijeme tvrdio da nije srušio Stari most u Mostaru, koji mu je decenijama stavljan na teret, a to je ovom revidiranom presudom i potvrđeno, iako mu kazna nije smanjena, zbog koje je nepravedno i izgubio život", navodi se u priopćenju.

Također, iz HSP-a navode kako ih žalosti što na izricanju presude u Hagu nije bio nijedan trenutni dužnosnik hrvatskog naroda u BiH, ali i iz Republike Hrvatske, što kako se ističe, "jasno govori o našem odnosu naspram ovog pitanja".

Iz te stranke smatraju kako se mora obnoviti dublja komunikacija Hrvata i Bošnjaka, jer su ta dva naroda ključna za odnose u Federaciji BiH ali i državi.

"U BiH nije bio građanski rat nego su Srbi započeli rat i napali Hrvate u selu Ravnom, a kasnije i Bošnjake. Hrvati i Bošnjaci moraju naći rješenje ovih problema i u tome im ne treba neka treća strana", navodi se u priopćenju, prenosi Fena.

 

Ne propustite