UPOZORENJE ZA VOZAČE: Na vlažnim kolovozima moguće formiranje poledice

Bosna i Hercegovina
UPOZORENJE ZA VOZAČE: Na vlažnim kolovozima moguće formiranje poledice
.

Na svim vlažnim lokalitetima, posebno na putevima u višim predjelima Bosne i Hercegovine, na mostovima i prilazima tunelima, zbog pada temperature tokom noći, upozorava se na moguće formiranje poledice.

Na pojedinim dionicama zbog magle ili niske oblačnosti smanjena je vidljivost, a izdvaja se magistralni put M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje preko prijevoja Makljen. Upozorava se i na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz i preporučuje se opreznija vožnja. Podsjećaju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Počeli su radovi na asfaltiranju regionalnog puta R-461a Srebrenik-Orahovica, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Srebrenik-Bukva-Gračanica-Orahovica.  

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.  

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite