OSUĐEN NA 20 GODINA, PA POPIO OTROV: Evo šta je Slobodan Praljak poručio u završnim riječima na suđenju u Hagu 2011.

Aktuelno
OSUĐEN NA 20 GODINA, PA POPIO OTROV: Evo šta je Slobodan Praljak poručio u završnim riječima na suđenju u Hagu 2011.
.

Velika drama odvijala se danas u sudnici Haškog tribunala nakon što je Slobodanu Praljku potvrđena kazna od 20 godina zatvora. 

Nakon izricanja presude, Praljak je navodno popio otrov. 

Na suđenju u Hagu 21. februara 2011. godine Praljak je kazao da će ako spozna grešku, izržavati kaznu jer je Sud pravičan. 

Spomenimo da je tijekom suđenja Praljak je, uz pomoć svojih suradnika, izdao 18 knjiga s dokumentima iz Domovinskog rata i analizama rata u Bosni i Hercegovini. Ministarstvo financija te je knjige proglasilo šundom, na koje se plaća PDV te mu je 7. maja 2013. ovrhom nad njegovim računom naplatilo 435 hijada kuna.

Tajništvo Haaškog suda je, pak, od Praljka zatražio da podmiri troškove obrane u visini od 3,3 miliona eura jer su procijenili da posjeduje imovinu i dionice u vrijednosti od 6,5 milijuna eura. Praljak je to odbio tvrdeći kako nema nikakve imovine na svoje ime.  Poslove u tvrtkama koje se vezuju uz njega vodi njegov sin. Uglavnom u Zagrebu posjeduju dvije poslovne zgrade, hotel, podzemnu garažu, restoran,  tvrtku koja se bavi prekrcajem i prijevozom tereta u riječnim lukama (koja djeluje u Sisku) a sam Praljak nekada je bio među suvlasnicima tvornice duhana u Ljubuškom, BiH. 

 

 

 

 

 

 

 

Ne propustite