ČUDOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Dječak upao u devet metara duboki bunar, spašen briljantnom reakcijom svojih prijatelja

Region
ČUDOM IZBJEGNUTA TRAGEDIJA: Dječak upao u devet metara duboki bunar, spašen briljantnom reakcijom svojih prijatelja
.

U petak u Petrijevcima kod Osijeka zamalo je došlo do tragedije nakon što je 11-godišnji dječak upao u devet metara dubok bunar! Srećom, dječak je imao veliku sreću i na kraju je završio samo s ogrebotinama.

Glas Slavonije navodi da se 11-godišnjak iz Petrijevaca zajedno s prijateljima utrkivao niz Vjetrovitu ulicu kada su došli do zemljišta jedne srušene kuće. Zaigrani dječak je jurio i odjednom je nestao iz vidokruga svojih prijatelja. Srećom, njegovim prijateljima nije dugo trebalo da shvate što se dogodilo.

Ono što najviše brine u cijeloj priči je činjenica da je bunar bio neograđen, nezaštićen i prekriven samo pločama. Drugim riječima - nemoguće ga je primijetiti.

- Zapravo, zadivljuje činjenica koliko su ti dječaci u tom trenutku ostali prisebni i koliko su zrelo reagirali. Čim su vidjeli da im je prijatelj još uvijek živ u bunaru u kojemu je bilo oko pola metra vode, jedan je otrčao po pomoć, a drugi ostao s njim, hrabreći ga i dajući mu podršku sve dok do bunara nisu došli njegovi najbliži, vatrogasci iz DVD-a Petrijevci s opremom i Hitna pomoć. Dječak je ubrzo izvučen iz bunara za Glas Slavonije rekao je jedan Petrijevčanin.


Petrijevci, 271117. Vatrogasac iz petrijevackog DVD-a Jozo Kustro prije nekoliko je dana spasio 11-godisnjaka iz devet metara dubokog napustenog bunara u kojega je djecak upao slucajno za vrijeme igre s vrsnjacima. Na fotografiji: dvoriste gdje je u bunar upao djecak.
 

U pomoć nesretniku stigli su i vatrogasci koji su spustili ljestve i spasili malog junaka koji je završio samo s ogrebotinama i u stanju lagane pothlađenosti. Pregledan je i u KBC Osijek, te je ubrzo pušten kući.
Dječak je po izlasku iz bunara uz roditeljsku pratnju prevezen na pretrage u KBC Osijek, gdje su liječnici utvrdili da kod dječaka nema težih ozljeda ni potrebe za hospitalizacijom.

Sreću zbog uspješne akcije spašavanja svog malog sumještanina nije krio ni predsjednik DVD-a Petrijevci Darko Tačković.

- Čim smo oko 16.30 sati dobili poziv, nas četvorica vatrogasaca stigli smo s potrebnom opremom i ljestvama s pomoću kojih smo u vrlo kratkom vremenu izvukli dječaka koji je do pasa bio u hladnoj vodi - rekao je Tačković dodajući da je pravo čudo što dječak nije imao prijeloma.
Petrijevački vatrogasci sličnu su akciju spašavanja osobe iz bunara imali i prije pet godina, no tada je bila riječ o odrasloj osobi koja je pala u buna
r, piše Glas Slavonije.

(jutarnji.hr)

 

Ne propustite