STANJE NA PUTEVIMA: Vozačima se savjetuje oprez, na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu

Bosna i Hercegovina
STANJE NA PUTEVIMA: Vozačima se savjetuje oprez, na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu
Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Livno-Kupres i Glamoč-Livno. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

 Izdvajamo putne pravce: Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Sarajevo-Foča, Rogatica-Višegrad, Novi Travnik-Bugojno i Turbe-Banja Luka. Na dionicama u zapadnim i južnim krajevima naše zemlje upozoravamo na jake udare vjetra. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Povodom praznika Dana državnosti BiH, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Sutra (27.11.) počinju radovi na rekonstrukciji dilatacija na vijaduktu Briješće na dionici magistralnog puta M-17 Rajlovac-Stup. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćaj će na vijaduktu Briješće biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok u ulici Safeta Zajke, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ne propustite