DEVEDESETIH JE IZGUBIO SVE: Saša Popović je danas broj 1 na estradi, ali jedna pogrešna procjena ga je koštala svega!

Show
DEVEDESETIH JE IZGUBIO SVE: Saša Popović je danas broj 1 na estradi, ali jedna pogrešna procjena ga je koštala svega!
.

Jedan od vlasnika i direktor "Grand" produkcije Saša Popović važi za jednog od najmoćnijih i najuspješnijih ljudi u domaćem šoubiznisu, piše srbijanski list Kurir.

Svi znaju da su "Grand" osnovali Saša, Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović devedesetih, ali mnogi i dalje ne znaju kako je nastao "Grand".
Saša Popović još daleke 1976. godine osnovao je "Lira šou" bend. Kada je 1982. godine u ovaj bend došla Lepa Brena bend je preimenovan u "Slatki greh". Brena je bila dio ove grupe do 1991. godine, kada su izdali i poslednji album "Zaljubiška". "Slatki greh" se potom raspao, a Brena nastavlja solo karijeru 1994. godine kada izdaje prvi samostalni album "Ja nemam drugi dom".

Nakon raspada "Slatkog greha" Popović se otisnuo u diskografske vode, te je sa menadžerom Rakom Đokićem osnovao "ZAM" produkciju, za koju su izdavali albume mnoga zvučna imena sa domaće folk scene. Nakon Rakine smrti, suvlasnik produkcije "ZAM" postaje njegov brat, sa kojim se Saša ubrzo razilazi i 1998. godine pokreće sa Lepom Brenom diskografsku kuću "Grand".

Emisija "Grand šou" prvi put je emitovana 3. decembra 1998. godine i ovaj datum se smatra rođendanom ove izdavačke kuće. Prvi album za "Grand" izdao je pjevač Mile Kitić.


"Grand" već skoro dvadeset godina važi za jednu od najjačih diskografskih kuća na cijelom Balkanu, a "Grandovo" muzičko takmičenje "Zvezde Granda" koje su počele sa emitovanjem 2003. godine, ubijedljivo najgledaniji i najuspješniji ovakav televizijski format.


Popović je jednom prilikom izjavio da je cjelokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.

(kurir.rs)

Ne propustite