Imala je samo 12 godina kada je ostala bez majke: Ovako danas izgleda kći najljepše pjevačice bivše Juge

Show
Imala je samo 12 godina kada je ostala bez majke: Ovako danas izgleda kći najljepše pjevačice bivše Juge
.

Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nesreći na autooputu Beograd-Niš, kod mjesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca. Sa njom su tada nastradali i violinista Rade Jašarević i njena sestra Mirjana Barjaktarević.

Rođena je 1939. godine kao Zilha Barjaktarević, a umjetničko ime Silvana dobila je po Silvani Mangano italijanskoj glumici.

I tri i po decenije poslije tragedije ali i misterioznog događaja, njene pjesme još žive. Pjevačica koja je ostvavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti najviše po pjesmama ‘Rane moje’, ‘Sama,sam’, ‘Srce gori jer te voli’ ali prije svega po hitu ‘Šta će mi život’.

Od smrti Silvane Armenulić prošlo je 41. godina, misterija vezana za ovu tragediju nikada nije razjašnjena. Dok jedni govore da se radi o saobraćajnoj nesreći postoje i drugi koji misle da neko stoji iza svega.

Silvana je iza za sebe je ostavila supruga, poznatog tenisača Radmila Armenulića s kojim je bila u braku od 1961. godine, te dvanaestogodišnju kći Gordanu.

s-gordana

Gordana danas ima 53 godine. Živi i radi u Beogradu, a na društvenim mrežama nerijetko objavljuje majčine fotografije ističući kako njezinu smrt nikad nije preboljela.

Ne propustite