POTPUNO PRIRODNO

POČNETE ŠTO PRIJE: Ćelije raka umiru kada jedete jednu od ovih namirnica!

Objavljeno:23.11.2017 - 16:07
A A A Times Arial

Kada se formira ljudsko tijelo, prolazi kroz proces nazvan angiogeneza tijekom kojega se razvijaju svi kapilari. Međutim, ova se aktivnost ne zaustavlja nakon što se rodimo. Također je prisutna kasnije u našem životu kad doživljavamo ozljede koje prolaze kroz kožu, vene ili arterije, a pojavljuje se potreba za rekonstrukcijom krvnih kanala.

U pravilu se ovaj postupak odnosi na širenje raka, a njime upravljaju oni koji se nazivaju aktivatori i inhibitori. Gotovo svi istraživači koji se odnose na rak usredotočuju se prvenstveno na inhibitore, međutim, zapravo su aktivatori koji promiču i potiču rast krvnih žila stanica, kako bi se stvorile potpuno nove krvne žile.

Namirnice navedene ispod su zapravo anti-angiogeneza, i to je razlog da oni pomažu zaustaviti rast raka, jer oni utiču na hranjenje karcinoma.

Borovnice i maline

Borovnice i maline su biljke koje su popularne s njihovim sposobnostima protiv karcinoma, posebno kada se radi o karcinomu jajnika. Phytochemicals su razlog zašto imaju tamnu boju i trikovi njihove učinkovitosti, za koje se pokazalo da su izvrsni za izbjegavanje raka. Osim toga, shvaćeno je i borovnice i maline koje smanjuju učinak na oksifatsku napetost i angiogenezu.

Kafa i zeleni čaj

Kafa  i zeleni čaj su najpopularnija svakodnevna konzumirana pića, oni smanjuju mogućnosti napredovanja raka.

Grupa naučnika je izjavila da kofein, u zelenom čaju i kafi, može usporiti rast raka na mozgu.

Istraživanje je sprovedeno na životinjama. Pokazalo se da konzumacija kafe i zelenog čaja potiskuje rast receptora, povezanih s glioblastom.

Istraživački tim je rekao da kalcijum igra ključnu ulogu u širenju stanica glioblastoma, a kafa i zeleni čaj usporavaju širenje spojeva. Na taj način se smanjuje rast tumora i sprečava njegovo proširenje.

Međutim, treba još dokazati da će kafa i zeleni čaj imati isti učinak.

Paradajz

U skladu s najnovijim Harvardovim istraživanjima, postoji mogućnost smanjenja mogućnosti raka prostate od 50% kod ljudi koji su redovito jeli kuhani paradajz. Dokazano da je paradajz iznimno pouzdan u sprečavanju angiogeneze, a razlog da su takvi plodovi toliko učinkoviti jest da oni sadrže velike količine supstancije koja se zove likopen, koja ima jake anti-angiogene rezidencijalne ili komercijalne svojstva.

Profesionalci objašnjavaju da se likopen brzo raspodjeljuje kroz tijelo probavnog sustava hrane zbog stvarnosti koja se razgrađuje u tijelu masnoća. Osim toga, koncentracija likopena povećava se kada se podvrgne višim temperaturama. Zato je kuhani paradajz vrlo pouzdan kada je u pitanju zaustavljanje rasta raka.

Paradajz je najdjelotvorniji kao sok. Kao napitak reguliše metabolizam, i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma. Ukoliko nije slan snižava krvni pritisak, reguliše varenje, efikasan je i protiv bolesti jetre. Sok od paradajza preporučuje se i kod premora. Dobar je i prirodni lijek protiv kašlja i bolesti mokraćnih organa.

Tamna čokolada

Za mnoge ljude to je gotovo nevjerojatno. Tamna čokolada je izuzetno ukusna, i također može biti izuzetno zdrava za jesti, jer vam pogoduje stanje srca, vašu ukupnu sreću, ali isto tako i borbu protiv stanica raka.

Drevni Maje su ju smatrali  hranom bogova i nisu pogriješili.

Čim je tamnija čokolada, tim je bolja za zdravlje.